Laura Campos, investida alcaldessa de Montcada per segon mandat consecutiu

La candidata d’En Comú Podem ha rebut el suport dels 7 regidors de la seva formació i dels 5 d’ERC, reeditant així el pacte de fa 4 anys, tot i que en aquesta ocasió governaran amb majoria absoluta

Laura Campos, d’En Comú Podem (ECP), ha estat investida com a alcaldessa de Montcada per segon mandat consecutiu amb els suports dels set regidors de la seva formació i els cinc d’ERC, reeditant així el pacte de govern del 2015 amb la diferència que, durant els pròxims anys, disposarà de majoria absoluta per tirar endavant els seus projectes. El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dissabte a la Casa de la Vila, ha passat de vuit a quatre grups municipals, quedant a l’oposició el PSC, amb 6 edils, i Cs, amb 3.

En la seva primera intervenció com a alcaldessa, Campos ha tingut paraules d’agraïment per a la seva família i companys de partits, així com per als seus socis de govern i la plantilla municipal, tot destacant que “malgrat haver estat quatre anys difícils, hem guanyat en aprenentatge i ens hem fet fortes. La pluralitat ha estat una fortalesa i ens ha cohesionat”, ha dit l’edil, qui ha fet un balanç positiu de l’anterior mandat en haver complert la majoria dels projectes recollits al Pla d’Actuació Municipal del 2015-19. Respecte a la nova etapa, Campos ha comentat que ha pres possessió del càrrec “amb la mateixa determinació, il·lusió i compromís, demostrant que hi ha una altra manera de fer política des de l’honradesa i honestedat”. Pel que fa als reptes de futur, l’alcaldessa ha expressat la seva voluntat de “continuar amb l’agenda del canvi i transformació de Montcada”, manifestant la voluntat de treballar conjuntament amb la ciutadania, les entitats i els grups a l’oposició i els que han quedat fora en aquest mandat.

 

Constitució del plenari

La sessió d’investidura ha començat a les 12h amb la lectura de l’acta de la Junta Electoral sobre els resultats als comicis municipals del 26 de maig i la constitució de la mesa d’edat, formada pel regidor més gran, Maria Rosa Borràs, i el més jove, Gerard Garrido, tots dos d’ERC. Abans de procedir a la votació per escollir l’alcalde o alcaldessa, s’ha obert un torn d’intervencions per explicar el posicionament de vot de cada grup municipal. En nom de Cs ha parlat l’edil Angelina Esther del Pino, qui ha demanat el vot per a la formació taronja per ser un projecte útil i, tot i que som conscients que no tindrem els suport necessaris, volem avançar que farem una oposició amb majúscules per vetllar pels interessos de tota la ciutadania”. D’altra banda, el portaveu d’ERC, Jordi Sánchez, ha valorat els resultats de la seva formació als darrers comicis, que ha qualificat d’ “històrics”, i la gestió del seu partit a l’anterior govern municipal, en coalició amb ICV-EUiA i Círculo Montcada. Ha estat un balanç positiu per fer un canvi a la ciutat. Ens hem trobat amb moltes dificultats i encara queda feina per fer”, ha dit Sánchez, que al passat govern ha estat el responsable de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament. L’edil republicà s’ha compromès “a treballar per Montcada sense perdre la nostra ideologia. Apostem per la bona gestió i la transformació, sense oblidar els presos i la implementació de la República catalana”.

Pel que fa al partit majoritari a l’oposició, el líder socialista, Bartolo Egea, ha destacat que l’objectiu de la seva formació és “treballar pel benestar de la ciudatania, garantir la igualtat i preservar el medi ambient”. El regidor també ha recordat alguns dels projectes impulsats pel PSC en etapes anteriors quan governava en coalició amb l’antiga CiU i s’ha compromès a no cometre els errors del passat. “El grup municipal combina experiència i renovació. El nostre partit continuarà sent una eina últil per a Montcada”, ha manifestat.

Aquest torn de paraules l’ha tancat el grup municipal d’En Comú Podem, amb la intervenció de Laura Campos, qui ha destacat que "la ciutadania ha avalat la gestió del govern municipal a les urnes, a diferència de fa quatre anys quan l’atzar ens va permetre arribar a l’Alcaldia”, en referència al fet que al 2015 ICV-EUiA va treure els mateixos vots que Cs i el quart regidor es va decidir amb el llançament d’una moneda. L’alcaldessa ha fet una balanç positiu de l’anterior mandat, destacant que “Montcada no s’ha aturat, tot i governar en minoria”. Respecte als reptes de futur, Campos ha destacat que els pròxims quatre anys “han de ser els de la recuperació econòmica i del soterrament. Vull continuar liderant el canvi i fer avançar Montcada”.

El Ple d’investidura, que ha omplert la sala de plens de la Casa de la Vila, ha finalitzat amb el cant de l’himme de Catalunya. Montcada Comunicació ha retransmès en directe la sessió plenària a través de Montcada Ràdio i de Youtube a través del seu canal amb la col·laboració de la productora Telemir.

Deixa un comentari