Laura Campos: ‘Volem rescatar la dignitat de les persones’

La cap de llista d’ICV-EUiA presenta el programa al Montcata Vins en l’únic míting de la campanya, que tancarà amb un sopar amb els diputats Joan Herrera i Joan Josep Nuet

Oscar Gil, parlant del programa d'ICV-EUiA

Justícia social, democràcia i sostenibilitat són els tres eixos sobre els que gira el programa electoral d’ICV-EUiA, que va presentar ahir la tarda al celler Montcata Vins, en l’únic míting que ha organitzat la coalició durant la campanya, que ha centrat més en trepitjar el carrer, barri per barri, per copsar les preocupacions de la gent i difondre les seves propostes. La cap de llista, Laura Campos, va rebre el suport d’una figura representativa del caràcter lluitador del barri de Can Sant Joan, el capellà obrer Sebastià Heredia. “M’agrada el projecte que encapçala Laura Campos perquè aposta per una societat més justa i democràtica”, va dir Heredia, que va citar versos de León Felipe i Eduardo Galeano i cançons de Raimon, en un discurs emotiu, carregat de consells “per a un bon govern que escolti el poble i defensi la veritat i el diàleg”.

La candidata va manifestar la convicció que “ICV-EUiA és l’única força d’esquerres transformadora capaç de rescatar la dignitat de les persones”. En aquest sentit, el pes del programa de la coalició és un pla de xoc per atendre les emergències socials, “perquè si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú més”. El número 5, Juan Carlos de la Torre, va explicar algunes de les propostes en aquesta línia com impulsar un servei d’assessorament jurídic i mediació hipotecària per frenar els desnonaments, fomentar el cooperativisme i impulsar plans de reactivació econòmica que redueixin l’atur. El número 2, Oscar Gil, va defensar la tarifació social perquè cada ciutadà pagui els serveis en funció de la seva renda i va reclamar la construcció de l’hospital Ernest Lluch i la recuperació de les urgències nocturnes, tot recordant que “va ser la lluita dels veïns al carrer, en la qual hi hem participat, la que va aconseguir que l’ambulatori funcionés fins a la mitjanit”. La número 4, Mònica Martínez, va manifestar la voluntat de la formació de seguir reclamant el soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i de tancar la cimentera Lafarge. Potenciar l’entorn natural del municipi, apostar per les energies renovables i crear una agència local d’estalvi energètic, són altres propostes de la formació en l’àmbit mediambiental. El número 6, Alberto Cera, va comentar algunes mesures per al jovent com crear una línia d’autobús nocturn que uneixi Montcada amb poblacions veïnes com Ripollet i Cerdanyola, la promoció de lloguers assequibles i la creació de sales d’assaig i concerts per a grups de música locals.

ICV-EUiA tancarà la campanya aquest vespre amb un sopar al restaurant Reina Elisenda, amb la presència del coordinador d’ICV, Joan Herrera, i el d’Euia, Joan Josep Nuet –diputats al Parlament i al Congrès, respectivament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari