Les Ampa mostren els seus dubtes sobre el pla d’Educació per reobrir els centres

Els representants de les famílies consideren precipitada la tornada al juny

La reobertura de les escoles al juny i l’inici del nou curs al setembre estan generant molts dubtes entre les famílies. ‘Laveu.cat’ ha parlat amb representants de diverses Ampa del municipi per conèixer la seva opinió sobre el pla elaborat pel Departament d’Educació, que preveu obrir els centres educatius a la fase 2 del desconfinament. 

Com es podran garantir les estrictes mesures de seguretat i prevenció que marquen les autoritats sanitàries és un dels grans neguits dels pares i mares. També es mostren escèptics davant el plantejament de la Generalitat, de cara al curs vinent, de desdoblar tots els grups amb l’objectiu de poder mantenir la distància mínima de dos metres entre l’alumnat. “Creiem que és fonamental garantir que les classes siguin presencials al setembre per no continuar ampliant la bretxa digital i social”, ha comentat Diana Lacatusu, secretària de l’Ampa El Turó, qui ha destacat que per dur a terme aquest plantejament es necessitarem més espais i més professorat. En el cas de l’escola concertada Ginesta, a Can Cuiàs, la secretària de l’Ampa, Mar Sáez, es mostra preocupada perquè “com ens ho haurem de fer els centres concertats per adaptar-nos a la nova situació si no disposem dels recursos suficients per contractar més personal?”

Altres preocupacions de les famílies giren entorn a les activitats extraescolars i el menjador. “Aquests serveis són molt importants per a la conciliació de la vida laboral i familiar. En quines condicions es faran? Es podran garantir les mesures?”, ha indicat la presidenta de l’AFA Elvira Cuyàs, Laura Aranda. En aquest sentit també s’ha manifestat Juan Romo, de La Salle, qui es pregunta què passaria en el cas que el curs vinent s’hagin de combinar les classes presencials i les telemàtiques: “Els alumnes que no els toqui anar a l’aula, què farem?”. Per la seva banda, Laura López, presidenta de l’Ampa Reixac, creu que la reobertura al juny és “precipitada” i considera que la millor opció seria “preparar entre tota la comunitat educativa un retorn que garanteixi la igualtat de condicions per a tothom i amb total garanties de prevenció”

 

Les Ampa també han mostrat el seu desacord amb el paper i la responsabilitat que s’ha atorgat a les direccions de les escoles i instituts, ja que hauran de dissenyar el pla de desescalada al juny i l’inici del nou curs.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari