Les dones prenen els carrers amb nombroses activitats per reivindicar els seus drets i la igualtat d’oportunitats

Els actes centrals van tenir lloc aquest dissabte amb una obra teatral solidària, un dinar de germanor i una manifestació

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores, el Consell de Dones i la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI han elaborat un programa d’activitats que pretén reivindicar la visibilitat de les fémines en l’espai públic i posar en valor la importància de la solidaritat entre les dones d’arreu del món. En el marc d’aquest objectiu, enguany s'han donat a conèixer tres projectes: dos en suport de les refugiades a l’illa de Lesbos (Grècia), amb els quals col·labora Montcada Solidària, i un altre que realitza la xarxa de dones de la localitat d’Ometepe, a Nicaragua. 
 
La celebració central del 8M al municipi va tenir lloc aquest dissabte amb diversos actes a Can Sant Joan. Hi va haver un taller per preparar les pancartes de la mobilització a Barcelona, dia de l’efemèride, una performance del grup de teatre social ‘Desenfocats’, un dinar de carmanyola i un cafè col·loqui sobre els projectes solidaris als quals es destinarà la recaptació de la representació de l’obra ‘La Casa de Bernarda Alba’, que fer el grup Teatroia’t, al Kursaal .
 
La jornada va cloure amb una manifestació nocturna en defensa dels drets de les dones, convocada per l’entitat Kariatydes. La marxa, que va comptar amb la participació d'una vuitatena de persones, va començar a la plaça del Bosc i va finalitzar a la plaça de l'Església.
 
Més activitats
Les biblioteques de Montcada participen al 8M amb diverses iniciatives. La directora de l’equipament del Pla d’en Coll, Gisela Ruiz, conduirà el 17 de març (18h) una tertúlia literària que tindrà com a punt de partida les relacions de poder entre els homes i les dones que apareixen a l’obra d’Àngel Guimerà Terra Baixa. També hi haurà la lectura poètica del llibre Estimada Ijeawele: Manifest feminista en quinze consells, de Cjimamanda Ngozi, a càrrec de 15 dones del municipi, el 20 de març, a l’Auditori Municipal (18.30h). A més, la biblioteca de Can Sant Joan acollirà el dia 27 (20h) un espectacle de monòlegs amb les humoristes Maria Rovira i Ana Polo.
 
El programa també inclou exposicions i un sopar, el 14 març (21h) a Ripollet. Des de les entitats de gent gran, divendres es va fer una caminada per la igualtat, que va començar a la plaça de l'Esglesia i va acabar al parc de la Llacuna, a Mas Duran. I el Centre Cívic La Ribera serà l’escenari el dia 10 (10h) d’una xerrada sobre les dificultats del procés migratori per a les dones, que oferirà la psicòloga María José González, del grup El Safareig.

Deixa un comentari