‘Les obres del soterrament són a tocar’

L’alcaldessa, Laura Campos, preveu que l’execució del projecte es pugui adjudicar abans d’acabar l’any, segons va anunciar a l’acte d’homenatge a les víctimes del tren

Minut de silenci fet aquest dimecres a la Cruïlla del Soterrament
Anna Solano va parlar en representació de la PTJST

Després de més de 40 anys, la reivindicació del soterrament de l’R2 al seu pas pel nucli urbà està més a prop de fer-se realitat. Així ho va manifestar ahir l’alcaldessa, Laura Campos, durant l’homenatge a les víctimes del tren organitzat per la Taula pel soterrament. Enguany l’acte es va fer en un format sense públic, a causa de la pandèmia, que va incloure un minut de silenci, l’ofrena floral i els parlaments oficials i que només va comptar amb la participació dels representants del grups municipals, de partits de la Taula i de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total.

"Per primer cop, el projecte compta amb una partida pròpia als pressupostos generals de l’Estat, ha estat incorporat al Pla de Rodalies i és a punt de ser aprovat per Adif", va explicar Campos en el parlament que es va transmetre en directe pels canals laveu.cat i montcada.cat.

L’edil va anunciar que només falten dos informes sobre el projecte, un d’Adif i un altre de l’Agència Catalana de l’Aigua, abans de la seva aprovació definitiva en el Consell de Ministres. A continuació, s’iniciarà la tramitació per a l’adjudicació de les obres que es podria allargar durant sis mesos. "Esperem que l’any vinent, quan ens trobem novament per homentajar les víctimes, ja s’estigui treballant en algun tram de les vies", va dir l’edil.

 

Unitat d’acció

Campos va aprofitar la seva intervenció per agrair la tasca de la Plataforma Tracte just Soterrament Total així com la unitat d’acció de totes les forces polítiques municipals, les entitats i la ciutadania en la lluita per aconseguir que el projecte es faci realitat.

En nom de la Plataforma, Anna Solano, també va elogiar aquesta unió i va encoratjar tothom a mantenir-la fins que les vies siguin soterrades. A l’espera que això passi, Solano va instar a fer més segurs els passos que les travessen: "Mentre no es faci el soterrament i necessàriament els haguem de fer servir, instem a qui correspongui a millorar la seva senyalització evitant les fallades de les barreres que sovint es repeteixen, a que els espais d’espera siguin suficients i còmodes i a que hi hagi una separació clara entre vehicles i vianants". La representant de la Plataforma va cloure la seva intervenció amb una poesia de la poetessa local Elisa Riera en record a les víctimes del tren, 174 documentades des de l’any1854, quan es va iniciar el trànsit ferroviari.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari