Les pistes d’atletisme i de petanca i el Pàdel Tennis MiR recuperen l’activitat

Fins ara, són les úniques instal·lacions esportives que han pogut reobrir a la ciutat

Les pistes municipals d’atletisme i de petanca i el Club Pàdel Tennis MiR són les primeres instal·lacions esportives del municipi que han reobert les seves portes després de gairebé tres mesos sense activitat a causa de la pandèmia per la Covid-19. Els equipaments s’han hagut d’adaptar a la nova realitat, marcada per les estrictes mesures d’higiene i de prevenció per reduir el risc de contagi de la malaltia. En la fase 1 de la desescalada, s’ha permès l’obertura d’instal·lacions esportives a l’aire lliure per a pràctiques individuals o d’un màxim de dues persones, sense contacte físic i mantenint la distància de dos metres. Els centres no poden superar el 30% del seu aforament i no es poden utilitzar els vestidors ni les fonts. Per ara, les dues instal·lacions municipals només s’han obert per als socis dels clubs que les utilitzen.
 
“La gent s’està adaptant molt bé a la nova situació, perquè té moltes ganes de sortir i fer una mica d’esport”, comenta Ton Pérez, president del Pàdel Tennis MiR, qui confia que en les properes fases es puguin flexibilitzar les mesures. “Obrirem la piscina tan bon punt ens ho permetin i també farem casal d’estiu”, avança Pérez, qui recorda que el centre només està obert per a abonats. Un dels socis del club, Joel Mesas, assegura que “estava desitjant tornar a agafar una raqueta perquè la quarentena s’ha fet molt llarga”.
 
Aquest sentiment també el comparteixen els corredors de la Joventut Atlètica Montcada (JAM) que van participar en el primer entrenament a les pistes ubicades a la Ferreria després de gairebé tres mesos tancades a causa de la pandèmia. “Teníem ganes de retrobar-nos novament i entrenar en grup”, explica Eva Pupim, de la secció de la Trijam. Els atletes de la JAM han de complir unes estrictes mesures  d’higiene i prevenció per entrenar a la instal·lació municipal. “L’entrenador fa un llistat dels atletes cada dia amb els atletes que vindran i després li enviem a la Regidoria d’Esports perquè tingui un control de l’assistència”, explica el president de l’entitat, Jordi López, qui afegeix que, com a mesura de prevenció, també es pren la temperatura corporal a totes les persones que accedeixen a les pistes.  
 
De moment, l’Ajuntament no té previst obrir la piscina d’estiu de la Zona Centre, a l’espera de veure l’evolució de la pandèmia i les mesures sanitàries que caldria complir. Pel que fa a Montcada Aqua, l’empresa  Geafe, que gestiona la instal·lació municipal, podria obrir el 22 de juny, quan s'entri en la fase 3, tot i que no ha avançat en quines condicions serà la reobertura.
Seccions:

Deixa un comentari