L’espectacularitat i l’elevada participació tornen a ser la tònica de la Rua de Montcada

Més de 1.400 persones han desfilat durant quatre hores al ritme de la música des de Can Sant Joan fins al pavelló Miquel Poblet, on cada comparsa ha exhibit una coreografia

Més de 1.400 persones han desfilat aquesta tarda pels carrers de Montcada i Reixac amb motiu de la Rua de Carnaval 2016, encapçalada pel Rei Carnestoltes i el seu sèquit i animada pel grup de percussió Brincadeira. L'Associació de Carnaval Grup Endansa ha celebrat el 15è aniversari de la seva participació a la Rua amb una disfressa i una carrossa de gran espectacularitat. També ha commemorat el seu desè aniversari com a comparsa l'April School of English, amb la qual han desfilat 250 participants –la més nombrosa de totes– vestits de gala amb els colors de la bandera anglesa i amb el títol 'April's Living a Celebration'. També ha destacat per la seva espectacularitat la comparsa 'Hindi Sad Diamonds', de L.P.A Carnaval, amb profusió de plomes i fantasia, al més pur estil del carnaval canari. L'Associació Cultural Escènica Jym's ha optat per un homenatge a la música rock amb la disfressa 'Pink Cadillac' i la reproducció d'un dels mítics cotxes. Per la seva banda, Cirqs Krnival ha actualitzat l'estètica egípcia amb la disfressa 'Menphis', nom de l'antiga capital.

La Unió s'Engresca, de Mas Rampinyo, ha sorprés amb 'Tierra de dragones', encapçalada per un drac de grans dimensions. Els Increïbles s'han convertit en elegants pirates amb vaixell propi . La Salle Connecta ha viatjat a la França del segle XVIII per rescatar l'estil Rococó, on no han faltat les tradicionals perruques blanques i les pòlvores blanques al rostre. En canvi, l'Associació Cultural La Gralla ha preferit un look futurista amb tocs punkies i una nau sideral. La comparsa Thirteen Gold, de Terra Nostra, ha triat  'L'Antàrtida' com a tema dels seus dissenys de vestits i carrossa, amb ós polar inclós.

El grup No somos nadie, de Can Sant Joan, fidel al seu estil satíric, ha desfilat disfressat d'un ramat d'ovelles, amb el seu pastor i gos d'atura, sota el títol 'La maná'. La Favmir tampoc no ha abandonat el seu esperit crític i ha representat 'El consorci sanitari contraataca', fent referència a la mítica pel·lícula i a les retallades en la sanitat pública. L'Associació d'Equatorians residents a Montcada (Aserm), amb 45 components, ha desfilat amb la disfressa 'Vaqueros'. Dues comparses han fet el seu debut a la Rua 2016. El grup Grisdance Territori Musical s'ha estrenat amb 'Mamma Mia', un homenatge al grup Abba i les seves cançons interpretades en directe des d'un gran escenari portàtil. L'altra debutant, La colla del barri, de Can Sant Joan, ha desfilat disfressada de Galetes Maria.

La Rua ha finalitzat al Sambódrom –pavelló Miquel Poblet–, a l'exterior del qual s'ha habilitat carpes i seients per al descans dels participants i una gran pantalla per poder veure les actuacions des de fora, ja que l'aforament de l'equipament no té capacitat per a tantes persones. A dins, les comparses han exhibit les seves coreografies i s'han fotografiat amb el Rei Carnestoltes i les autoritats municipals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari