L’oposició insisteix a demanar la dimissió de l’edil Juan Parra per la modificació del PERI de la Font Pudenta

El text no prospera amb els vots en contra del govern, que afirma de nou que durant el procés no es va cometre cap il·legalitat

El grup municipal d’ERC va presentar al Ple d’octubre una moció reclamant la dimissió del regidor d’Urbanisme, el socialista Juan Parra, entenent que es va beneficiar personalment dels canvis “irregulars” que es van fer al PERI de la Muntanyeta de la Font Pudenta a principi del 2000. L’afer, segons va dir l’edil republicana, Marta Aguilar, ja ha estat denunciat per via judicial. La moció, però, no va prosperar perquè el govern (PSC i CiU) va votar en contra. Pel que fa a l’oposició, el text va comptar amb el suport d’ERC i el PPC, mentre que ICV-EUiA es va abstenir.

Les crítiques de l’oposició a l’executiu local es van centrar en el fet que, després de tres mesos que l’afer sortís a la llum pública, ni el govern i ni els tècnics municipals han estat capaços de trobar els responsables ni de donar una explicació que justifiqui el canvi del sostre d’edificabilitat en el sector que va permetre al regidor socialista construir al seu habitatge tres pisos en comptes de dos com es contemplava inicialment. “No acusem Juan Parra, d’això se n’encarregarà la justícia, però insistim a demanar la seva dimissió perquè considerem que hi ha proves clares per demostrar que va resultar afavorit en la modificació del PGM”, va dir Aguilar. En aquest sentit, la portaveu del PPC, Eva García, va argumentar que “Parra es va beneficiar d’un acord il·legal pres per un govern del qual en formava part, per tant, és el màxim responsable”. Per la seva banda, el grup municipal d’ICV-EUiA coincideix en els arguments dels seus companys de l’oposició, però no va donar suport a la moció en considerar que “els responsables són tant el govern municipal de l’any 2000 quan es va aprovar el PERI com l’actual executiu per omissió i passivitat”, va manifestar el portaveu de la coalició rogiverda, Josep Maria González.

 

En defensa de Juan Parra, el portaveu de CiU, Joan Maresma, va explicar que el cas no s’ha d’interpretar en clau personal, sinó política, en referència al fet que les pròximes eleccions municipals se celebraran al maig del 2015. “Tots hauríem de dimitir perquè el PERI el vam aprovar tots els grups municipals”, va explicar el portaveu convergent, qui va defensar que no hi va haver cap pla "maquiavèlic” per modificar la proposta inicial. “En casos de corrupció, com vostès diuen, el millor és anar a la justícia”, va recomanar Maresma.

Per la seva banda, Parra va insistir que en l’aprovació del PERI no es va cometre cap il·legalitat. “Vaig demanar un altre informe tècnic on s’afirma que, tant el PERI com la llicència que se'm va atorgar són legals”, va manifestar l’edil, qui va posar a disposició de l’oposició el document. En referència a les acusacions de la regidora d’ERC, el regidor va anunciar que els seus advocats han fet arribar una citació a Marta Aguilar per fer un acte de conciliació: “Si no es retracta, presentaré una querella. Defensaré la meva honorabilitat i faré tot el que calgui perquè es respecti el meu nom”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari