Menjar per emportar

Alguns restauradors expliquen com s’han reinventat durant el temps de la Covid19

Hem volgut compartir amb bars i restaurants grans, mitjans i petits com se les enginyen per treballar cada dia amb l’accés tancat i fent menús i menjar per emportar en la segona onada de la pandèmia. Tots ells s’han reinventat, i fins i tot, assumir el lliurament a domicili que fa uns mesos era impensable. Molts utilitzen les xarxes socials per difondre el que fan i captar l’interès amb menús atractius. Alguns tiren endavant amb la fidelitat de la clientela i, a d’altres, tot i treballar, no els hi surten els números.

Albert Ramos és el propietari del restaurant Masia Tort. Ells han optat per reiventar-se del tot. “Som un establiment gran i enmig de la muntanya i hem volgut continuar oferint menjar al nostre client més fidel”, explica. El seu públic majoritàriament són empreses o col·lectius, però també particulars. Ramos critica la situació d’incertesa pel qual atravessa el seu sector. “En aquestes èpoques ja hauríem tingut plena l’agenda de Nadal i dels sopars d’empresa”, lamenta el propietari de la Masia Tort. Avui un grup de professors de l’escola Fedac encapçalat per José Arjona els ha fet una comanda. “Volem aportar la nostra contribució al petit comerç i restaurant i donar exemple al nostre alumnat de la importància de la solidaritat”, manifesta el professor.

Gloria Cañas regenta el bar La Oficina del carrer Major. Agraeix la fidelitat dels seus clients en aquesta situació de “muntanya russa”, descriu. Han passat de fer 50 menús diaris a un promig de 12. “Preferim estar oberts, quan ens van fer tancar a la primera onada les pèrdues van ser pitjors”, reconeix. Dos dels seus clients habituals els han encarregat els menús per dinar avui. “Ens agrada com treballen i continuem venint des de Can Cuiàs dos cops a la setmana”, explica Miguel Durán. Mentrestant, el veí del centre, Lluís Xiverri, prefereix menjar plats calents acabat de servir mentre fan obres a casa.

La Montse Peña és l’ànima del Bar Peña de Mas Rampinyo amb 57 anys d’història familiar. “Estem molt agraïts amb la resposta de la gent”, confessa emocionada. A més a més de bar, l’establiment també és un punt d’administració de loteria, i la Montse és tota una institució al barri. Ella no perd la confiança: “Ens ensortirem, no sé quan, però ho superarem segur”, conclou.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari