Montcada i Reixac reconeix la figura de Núria Cervera en un acte ple d’emotivitat i tendresa

L’Auditori Municipal, ple de gom a gom, va acollir divendres l’acte oficial de nomenament de la primera Filla Predilecta del municipi

Familiars i amics van omplir aquest divendres l’Auditori Municipal en l’acte oficial de nomenament de Núria Cervera, presidenta de la Fundació Cultural, com la primera Filla Predilecta de Montcada. A proposta de la Fundació Joan Capella, el consistori va reconèixer ahir la seva llarga trajectòria de compromís amb la societat i la cultura del municipi. La proposta va ser aprovada al Ple de l’Ajuntament del 31 de març per unanimitat.

 

L’homenatge, ple d’emotivitat i tendresa, va començar amb la projecció d’un documental sobre la seva vida, elaborat per Montcada Comunicació. En el torn de parlaments, el responsable de la Fundació Joan Capella, Jordi Gómez, va destacar les qualitats que reuneix Cervera per rebre aquest reconeixement de la ciutat. “És una persona singular, que ha estat capaç d’obrir camins i despertar inquietuds i que porta Montcada dins del seu cor i del seu cap”, va dir Gómez, qui li va fer entrega d’una litografia del desaparegut pintor montcadenc Joan Capella, Fill Predilecte de Montcada des de l’any 1997.

 

En representació de la família de Núria Cervera va parlar el seu germà Candi qui, d’una manera molt entranyable, va explicar algunes anècdotes de la seva relació fraternal. “Fa més de 70 anys, a un tiet nostre li va toca la rifa de Nadal i nosaltres vam deixar anar la imaginació, érem molt joves, i vam començar a pensar què faríem si ens hagués tocat a nosaltres. Jo vaig comentar que me n’aniria als Andes, però la Núria va dir que, si tingués diners, faria una fundació. Qui ho diria que, després de tants anys, el teu desig el vas fer realitat”. Candi també va comentar algunes de les grans passions de la seva germana com l’excursionisme, viatjar, la política i ajudar les persones més vulnerables. “Pots estar satisfeta i més que satisfeta que avui estiguem tots aquí per celebrar la teva manera de pensar i de fer”, va manifestar Candi Cervera, qui li va lliurar un ram de roses vermelles.

 

En nom de la Fundació Cultural va dedicar unes paraules als assistents un del membres i cofundador de l’entitat, Jaume Ribera, qui va remarcar la petjada “a nivell cultural, intel·lectual, social i cívic que deixes al municipi”. Ribera va agrair a Cervera la seva tasca en tots aquests àmbits i va desitjar que la seva presència al capdavant de la Fundació es perllongui el màxim de temps. “Avui volem fer nostra la trilogia dels pilars que sostenten la teva vida: el treball entusiasta, la passió per la cultura i l’immens amor per Catalunya. Creiem que ho has demostrat amb escreix”, va expressar Ribera.

 

Per la seva banda, l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), va destacar la figura de Cervera com una dona avançada al seu temps. “Vas ser la primera dona a posar-te pantalons o la primera regidora de l’Ajuntament quan no existia el concepte d’igualtat de gènere, imagino que no ho vas tenir gens fàcil”, va dir l’edil, qui també va posar especial èmfasi en la seva gran aportació a la manera d’entendre els serveis socials, “posant nom a la pobresa amb l’atenció individualitzada a les persones que més ho necessiten, una manera de fer que encara se segueix avui dia als departaments de serveis socials de les administracions”, va explicar Campos. L’alcaldessa va lliurar a Cervera el títol de Filla Predilecta de Montcada i un pin de la ciutat.

 

Núria Cervera va cloure l’acte, molt emocionada i agraïda a totes les persones que van omplir l’Auditori en aquest dia tan especial. “Gràcies per acompanyar-me en aquest moment ple d’emoció, gràcies per reconèixer la meva manera de fer a través del nostre poble i gràcies també a la Fundació Cultural, el pilar de la meva vida”, va dir l’homenatjada, qui va comentar que li agradaria que l’acte de nomenament com a Filla Predilecta “fos un estímul per l’acció i el bé comú del nostre poble”. El reconeixement va finalitzar amb un petit refrigeri a la sala d’exposicions de l’Auditori.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari