Montcada s’adhereix a la campanya mundial de boicot a Israel

El Ple ha aprovat una moció presentada per la CUP que ha rebut el suport de l’equip de govern

L’Ajuntament s’ha adherit a la campanya civil internacional de boicot, desinversions i sancions contra Israel anomenada BDS a proposta del regidor de la CUP, Josep Galván, que ha presentat una moció en aquest sentit. El text, que ha rebut el suport de l’equip de govern ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada, i també del PDeCAT, recull que el consistori es compromet a no establir cap tipus de conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb les institucions, empreses o organitzacions israelianes fins que aquest Estat reconegui el dret a l’autodeterminació del poble palestí i acati el Dret Internacional posant fi a l’ocupació iniciada fa 50 anys. També es reclama, entre d’altres qüestions, el reconeixement dels drets dels ciutadans àrabs palestins d’Israel i el respecte i la protecció dels refugiats palestins perquè puguin tornar a les seves llars, en compliment de la resolució 194 de les Nacions Unides.

La moció aprovada pel Ple inclou instar els governs espanyol i català a trencar les seves relacions amb Israel i els compromisos de promoure activitats per donar a conèixer la campanya BDS així com refugi i asil als refugiats palestins.

Els portaveus d’ICV-EUiA i ERC –Óscar Gil i Jordi Sánchez, respectivament– han expressat el reconeixement dels seus grups al dret d’autodeterminació del poble palestí. Gil, a més, ha criticat el govern nordamericà per la decisió d’obrir una ambaixada a Jerusalem, malgrat l’àmplia oposició de l’ONU. José Domínguez (Círculo Montcada) també ha denunciat l’ocupació de Palestina per part d’Israel i ha expressat el suport del seu grup a “una campanya no violenta que pot contribuir a detenir la injustícia i els crims contra els drets humans que pateix la població palestina”.

El PSC i el PP han votat en contra de la moció entenent que l’Ajuntament no té competències per aplicar els punts proposats, mentre que Cs ha argumentat estar en contra de qualsevol mena de boicot.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari