Neix MirAprop, una plataforma virtual local

La clientela pot fer la compra de productes de proximitat en un sol carret, amb un únic pagament, i rebre la comanda a casa el mateix dia

La pandèmia de la Covid-19, amb les restriccions de mobilitat i la por al contagi, ha accelerat l’expansió del comerç electrònic i de les empreses distribuïdores. Amb l’objectiu d’implementar a l’àmbit local la filosofia del ‘marketplace’, dos veïns de Mas Rampinyo –Jordi Escrigas i Núria Riera– han posat en marxa aquest mes de desembre la plataforma MirAprop, a través de la qual les botigues del municipi poden oferir els seus productes. La clientela pot fer la compra en un sol carret realitzant un únic pagament, ja sigui amb targeta de crèdit o via transferència. “La idea és que l’usuari compri el que necessita als diferents comerços adherits i nosaltres li portarem a casa el mateix dia a la tarda, si ha fet la comanda abans de les 12h”, ha explicat Riera. Sobre els avantatges que pot aportar el portal al comerç local, Escrigas ha destacat que “la clientela guanyarà en practicitat i els establiments en visibilitat, ja que serà un aparador virtual per donar a conèixer els seus productes”.
 
La iniciativa compta amb el suport de les dues entitats de comerç de la ciutat –Montcada Centre Comerç (MCC) i l’Associació de Can Sant Joan– i de l’Ajuntament, que feia mesos que estaven treballant plegats en un projecte similar. El regidor de Comerç, Salva Serratosa (ERC), opina que “és una bona oportunitat per no perdre el tren del comerç electrònic, que ha esdevingut un sector en expansió durant la pandèmia”. L’edil ha avançat que el consistori té previst oferir, en breu, ajuts directes als comerços locals per adherir-se a la plataforma: “Volem subvencionar la quota d’inscripció durant uns mesos, però encara hem de tancar les bases de l’ajut i portar-les al Ple”. Per a Helena Abril, presidenta de l’MCC, MirAprop és un projecte que encaixa en la filosofia de l’entitat:  “És un espai en línia de proximitat, fet per gent de Montcada que cuidarà els nostres productes i comerços”
Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Comerç de Can Sant Joan, Andrea Leiva, veu amb bons ulls la iniciativa i el suport municipal. D’altra banda, Leiva proposa que  “els establiments de serveis tinguin també cabuda en el portal d’Internet”.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari