Quatre montcadencs infectats per la COVID-19 expliquen la seva experiència personal

Natàlia Mimó i Laia Grau són infermeres d’hospitals. Laura Froilán és terapeuta ocupacional i Óscar Perales és un veí del Pla d’en Coll. Cap d’ells supera els 50 anys

La pandèmia del coronavirus COVID-19 no entèn d’edats. Montcada Comunicació recull en aquest reportatge els testimonis de quatre infectats. Dues són infermeres, una altra és una treballadora ocupacional en una residencia de gent gran i el cas més greu és el testimoni de d’un veí del Pla d’en Coll, que va estar 15 dies ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron en estat greu.

El que havia de ser una simple grip es va acabar convertint en un malson. El veí del Pla d’en Coll Óscar Perales, de 48 anys, es va anar a visitar al CAP les Indianes i 10 dies més tard ingressava d’urgències en estat greu per falta de respiració a l’Hospital Vall d’Hebron. Allà va passar 15 dies amb respiració assistida, fins aconseguir doblegar bona part dels efectes de la COVID-19 . Els metges li van donar l’alta domiciària el 30 de març i ara està passant el confinament aïllat totalment a casa, on roman a la seva habitació al marge del ritme de la seva dona i la seva filla. “Dur no és estar a casa confinat, el que es fa difícil és estar a un hospital sol, sense saber com anirà tot i sense tenir contacte amb la familia”, diu Perales.

El dia 21 de març va ser l’última guàrdia que va fer la infermera supervisora de l’Hospital de Barcelona Natàlia Mimó, de 43 anys i veïna de Mas Rampinyo. Va començar a tenir símptomes i ràpidament a l’hospital li van fer la prova PCR del la COVID-19 i va donar positiu. “´He estat 15 dies aïllada a casa. L’experiència ha estat molt dura i se m’ha fet molt difícil, sobretot, la primera semana”, admet. I ho ha estat en el terreny personal i professional. “No poder estar treballant a l’hospital t’omple de buidor i tristesa”, explica Mimó

Laia Grau, de 30 anys, treballa com a infermera a l’Hospital Germans Trias de Badalona, on va contraure el virus. “Vaig arribar a tenir por”, confessa. No tenir prou informació respecte el COVID-19 ni saber dels recursos professionals per plantar cara a la pandèmia “espanta”, assegura.

La terapeuta ocupacional Laura Froilán, de 32 anys i veïna de la Font Pudenta, treballa en una residència de gent gran. “He tingut una simptomatologia lleu”, reconeix Froilán qui agraeix que la gran majoria de la ciutadania “està fent molt bé l’esforç de quedar-se a casa”.

Tots quatre testimonis llencen des de Montcada Comunicació un missatge d’esperança. A dia d’avui el nombre de positius al municipi, segons l’ICS, és de 125.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari