Tancament dels accessos al Pla de Reixac als vehicles no autoritzats

Amb aquesta mesura l’Ajuntament pretén protegir l’espai natural

L’Ajuntament tancarà l’accés als cinc punts d’entrada del Pla de Reixac amb un sistema de tanques de manera que només hi puguin accedir de forma motoritzada vehicles autoritzats i els pagesos de la zona. L’objectiu municipal és preservar aquest espai agroforestal, que ha sofert nombrosos abocaments de runes i voluminosos i que, sovint, s’utilitza com a zona d’esbarjo per a usuaris de vehicles 4×4 i motocròs. Aquesta actuació anirà acompanyada, en breu, de l’anivellat i el compactat dels prop de 8 quilòmetres de camins que hi ha al Pla de Reixac.

El regidor de Policia Local i Medi Natural, Oriol Serratusell (ECP), ha explicat que “aquesta és la forma de protegir un dels espais agrícoles més grans de l’àrea metropolitana de Barcelona i evitar els abocaments il·legals així com garantir la seguretat de la ciutadania que vol gaudir d’aquest entorn lliure sense circulació motoritzada”. El cost de l’actuació és d’aproximadament 10.000 euros i l’anivellat i compactat de camins i el condicionament de talussos tindrà un cost de 25.000 euros més.

L'espai agrícola del Pla de Reixac té 460 hectàrees, situat entre Mas Rampinyo i les poblacions de Ripollet, La Llagosta, Santa Perpètua i Barberà.

Seccions:

Deixa un comentari