Treballadors de la cimentera es manifesten en defensa dels seus llocs de feina

Acusen el govern municipal d’aprofitar un defecte de forma en la tramitació de la llicència ambiental per reclamar el tancament de la fàbrica

Una cinquantena de treballadors de la planta local de Lafarge Holcim s'han concentrat aquest migdia a les portes de l'Ajuntament per defensar els seus llocs de treball que veuen amenaçats per la recent resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons la qual la Generalitat ha de clausurar la planta de Montcada, en tenir la llicència d’activitats anul·lada per un error en la seva tramitació.

La presidenta del comitè d'empresa, Conchi Jiménez, ha acusat l'equip de govern "d'utilitzar un defecte de forma per demanar el tancament la cimentera, sense tenir en compte que es posen en risc 300 llocs de feina i sense aportar cap argument sobre la presumpta contaminació de l'activitat". La direcció de l'empresa ha traslladat als representants dels treballadors que està fent tot el possible perquè la Generalitat esmeni l'error en la tramitació de l'autorització ambiental, segons ha explicat Jiménez, qui critica l'actitud de l'executiu local al demanar l'aplicació de la resolució. "No entenem que un govern que es diu d'esquerres, no defensi els llocs de feina, tal com ha fet amb altres empreses", ha afegit la representant sindical.

L'alcaldessa Laura Campos (ECP), que ha rebut els representants del comitè d'empresa al seu despatx, entèn la preocupació de la plantilla, però també apel·la a la necessitat de fer compatible els drets laborals amb els drets a la salut en el context de crisi climàtica. "Tampoc té sentit que en ple segle XXI, hi hagi una activitat industrial com la de Lafarge Holcim a 120 metres d'un nucli urbà i d'una escola", ha manifestat l'edil, que ha instat la Generalitat i la direcció a garantir un futur laboral per als treballadors afectats, amb especial èmfasi al govern autonòmic, "responsable últim de la inseguretat jurídica en què es troba l'empresa", ha afegit.

Segons fonts jurídiques, l'aplicació de la sentència del TSJC no és imminent, ja que està supeditada a la resolució d'un altre contenciós que va interposar la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac contra la cimentera. A més, la multinacional francesa encara pot presentar un recurs de cassació, mentre continua tramitant la nova autorització ambiental.

 

 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari