Treballadors de TE Connectivity protesten contra el tancament

Aquest divendres es reunirà la mesa de negociació, on estaran representades la plantilla i la direcció europea

Els treballadors han penjat pancartes i símbols de la seva lluita contra el possible acomiadament de 248 persones, que representen el 77,5% de la plantilla

Treballadors de TE Connectivity s'han concentrat aquest matí davant de la fàbrica de Pla d'en Coll per protestar contra la intenció de la multinacional de  tancar-la i traslladar la producció a les plantes alemanyes. La decisió, que va sortir a la llum dimecres passat, suposaria l'acomiadament de 248 persones, el 77,5% de la plantilla –formada per 320 empleats. Només se salvaria el personal de màrqueting i atenció al públic, deixant a zero la part productiva.

Hem parlat amb el president del comitè d'empresa, Pedro Prieto, de la situació actual, quatre dies abans que es reuneixi la mesa de negociació, on estaran representats els treballadors i la direcció europea –la direcció local no hi serà ni tampoc cap representant de l'administració autonòmica.

Teníeu algun indici que això podria passar?

No ens ho esperàvem de cap manera i menys després del conflicte de l'any passat en què 94 companys van quedar fora després d'una negociació molt dura en què es va acordar un projecte d'industrialització de la fàbrica per als propers tres anys. Ens vam creure aquest compromís amb la planta i la plantilla i ara ens informen d'aquesta decisió. Ens sembla totalment injust. A més, només fa 20 dies ens van dir que la planta local havia estat escollida per fabricar elements de tecnologia 5G per als vehicles BMW… Per tant, esperàvem notícies positives, no això.

Què pot haver passat?

Fins a la reunió d'aquest divendres, no tindrem l'informe detallat per part de la direcció europea, però en el comunicat inicial justifica el tancament de la planta per la crisi econòmica causada per la pandèmia i la possible baixada de la venda de vehicles. Però, nosaltres tenim elements per pensar que es vol desviar la producció que estem fent aquí a les plantes alemanyes –de fet, una part ja es va derivar l'any passat– i desplaçar-hi tota la càrrega de feina per mantenir les seves plantes a màxim rendiment, en perjudici de les plantes més petites que tenen al sud d'Europa, com la nostra. Ara mateix, som l'única planta de TE Connectivity  a Espanya dedicada a la fabricació de components per a l'automòbil. Les plantes de Berga i Valls les van tancar fa temps. Tampoc no ens ajuda la darrera reforma laboral, que li posa les coses fàcils a les empreses que volen marxar del territori.

Quin serà el futur de les instal·lacions si finalment es tanca la planta?

No sabem res concret encara. Suposem que en la reunió de divendres ens explicaran què pensen fer amb la resta de la plantilla, 75 persones, que es dediquen a l'atenció al client i vendes. Actualment molts estan fent teletreball i dubto que mantinguin aquesta planta, on el 80% de l'espai està dedicat a la producció. Jo entenc que volen desmantellar la nau. Però nosaltres lluitarem per mantenir l'activitat industrial. No ho donem per fet.

Ja s'ha decidit mobilitzacions?

El comitè d'empresa estem treballant amb la plantilla i els sindicats per contrarestar la mesura i deixar clar que no volem indemnitzacions, volem els llocs de  feina i seguir usant les nostres mans per guanyar-nos el sou. A més, tots sabem com està el mercat laboral i que no és la primera planta del sector que tanca. Exigirem a la direcció europea que compleixi el seu compromís de tres anys de producció i convocarem mobilitzacions perquè és l'única sortida que ens queda per defensar els llocs de treball. El que tenim clar és que no li posarem fàcil el tancament de la planta a una multinacional que té tants beneficis econòmics. I ho farem amb la unió, la força i la duresa.

 

 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari