Un total de 215 alumnes de Montcada i Reixac i Ripollet fan la selectivitat a l’INS Montserrat Miró

De manera excepcional, els exàmens es fan durant quatre dies i un mes més tard de l’habitual a causa de la pandèmia

Els alumnes han accedit a les aules amb mascaretes, que es poden treure en el moment de fer l'examen

Un total de 215 alumnes dels quatre instituts de Montcada i Reixac i dos de Ripollet s’examinen fins divendres de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a l’INS Montserrat Miró, que acull per primera vegada la selectivitat. De manera excepcional per la Covid-19, els exàmens es fan durant quatre dies i un mes més tard de l’habitual, a causa de la supressió de les classes presencials per l’estat d’alarma.

Les universitats catalanes s’han vist en la necessitat de trobar nous emplaçaments per poder garantir les mesures sanitàries i evitar desplaçaments. “La conjuntura actual ens ha obligat a disposar de més aules i més professorat”, ha comentat el president del tribunal de les PAU a l’INS Montserrat Miró, Joan Orobitg, de la UAB, qui també ha destacat que “les proves ofereixen més flexibilitat d’opcions perquè sempre es puguin triar entre els temes tractats a classe, tenint en compte que les classes presencials es van anul·lar en el tercer trimestre”.

Per a l’INS Montserrat Miró, acollir la selectivitat ha estat una sorpresa. “No ens ho esperàvem, però és una nova experiència per al nostre centre”, ha manifestat la cap d’estudis de l’institut, Gemma Hidalgo, per a qui la primera jornada de les PAU ha estat molt emotiva “perquè ens hem retrobat amb els alumnes després de tant mesos comunicant-nos només per internet”. Per als alumnes, el primer dia és el més difícil. Es passen molts nervis, però amb moltes ganes que arribés”, explica Gerard Vives, de l’INS Montserrat Miró, qui vol aprovar la selectivitat només per tenir-la feta, ja que la seva primera opció és estudiar Arts Escèniques a l’Institut del Teatre. En canvi, la seva companya de classe Marta Vázquez s’ho juga tot en aquests exàmens: “He estudiat molt perquè vull entrar a Medicina i necessito una nota molt elevada”.

La suspensió de les classes el passat 13 de març ha estat un daltabaix important per als alumnes de 2n de batxillerat. “La part positiva és que hem tingut més temps per preparar els exàmens, però no poder fer classes presencials ens ha perjudicat”, ha indicat Eva Vinyals, de La Salle, qui també necessita una nota alta per cursar International Business a la Universitat Pompeu Fabra. En aquest sentit també s’ha expressat Kevin Simón, també de La Salle, qui assegura que “no és el mateix interactuar amb una pantalla d’ordinador que amb un professor a l’aula”.

Les proves han començat a les 9h amb l’examen de Llengua Castellana, a les 12h s’han fet les matèries de Ciències de la Terra i Medi Ambient, Fonaments de les Arts i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i, a la tarda, els exàmens d’Anàlisi Musical, Història de l’Art i Física. Dimecres serà el torn de la Llengua Catalana, la Llengua Estrangera, Electrotècnia, Economia d’Empresa i Literatura Catalana; dijous, Història, Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Dibuix Tècnic, Filosofia i Literatura Castellana i divendres, Química, Disseny, Geografia, Biologia, Cultura Audiovisual, Grec i Tecnologia Industrial. Els exàmens hauran de passar sis hores de quarantena abans que els puguin començar a corregir i les notes es publicaran el 27 de juliol.

Deixa un comentari