Una moció rebutja l’aplicació de l’article 155 i mostra el seu suport al govern i les institucions catalanes

El text compta amb el suport del govern (ICV-EUiA, ERC i Círculo) i dos partits de l’oposició, PdCat i CUP. El PSC s’abstè i Cs i PP hi voten a favor

El Ple d’octubre va aprovar una moció d'urgència per rebutjar l'aplicació de l'article 155 i manifestar el seu suport al govern i a les institucions catalanes promoguda per l'executiu local –ICV-EUiA, ERC i Círculo–, que va rebre els vots favorables de dos grups de l'oposició, el PDeCAT i la CUP, i negatius per part de Cs i el PP. El PSC es va abstenir.

Per a l’alcaldessa Laura Campos, d’ICV-EUiA, “l’única resposta possible a l’aplicació del 155 és donar suport a les nostres institucions i treballar per una democràcia i un país de qualitat, defensant la voluntat de la majoria de la societat de votar en un referèndum reconegut, inclusiu i amb garanties”. Per a la portaveu del PP, Eva García, l’aplicació del 155 “permetrà restablir la democràcia i recuperar l’economia i la convivència a Catalunya”. L’edil va criticar que els partits independentistes aprovessin les lleis de ruptura al Parlament els dies 6 i 7 de setembre, “trepitjant els partits que representaven a més de la meitat del poble català”.

El portaveu de la CUP, Josep Galván, es va mostrar determinat “a mantenir el mandat popular de l’1 d’Octubre, malgrat el xantatge del govern espanyol, que aposta per la força en lloc de la raó, en forma de 155”. La portaveu del PdCAT, Montse Sánchez, va criticar el que considera “un menysteniment constant” del govern espanyol contra Catalunya des de l’aprovació de l’Estatut l’any 2006 i va lamentar que “aquest només pugui oferir repressió, censura i querelles contra polítics i particulars per la seves idees”. La portaveu de Círculo, Mar Sempre, considera “vergonyós que partits que no tenen cap projecte per Catalunya, intentin controlar les institucions catalanes per la força i aplicar mesures desproporcionades”. Per al portaveu d’ERC, Jordi Sánchez, “la millor resposta al 155 és la República Catalana, enfront d’un estat espanyol governat per elits i oligopolis, que no entén la negociació”.

El portaveu de Cs, David Gerbolés, va defensar l’aplicació del 155 “perquè saltar-se la llei, té unes conseqüències” i va criticar que en els últims mesos no s’hagi fet cap sessió de control de la gestió del govern al Parlament, “que només s’obre per parlar de la independència”. La portaveu el PSC, Carme Porro, es va mostrar crítica amb el president Puigdemont per no haver rebut els presidents del grups parlamentaris abans de la seva compareixença d’ahir. “Hi ha ganes d’estirar la corda des de les dues parts”, va dir Porro, per justificar l'abstenció del seu grup.

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari