El Sindicat de Llogateres retrà un homenatge al seu portaveu, mort la setmana passada

El col·lectiu demana a les entitats que se sumin al reconeixement de Joan Liébana, prèvi a l’assemblea per informar sobre els drets a l’hora de llogar un habitatge

Joan Liébana era el portaveu del Sindicat dexLlogateres de Montcada des de fa un any
Família Liébana

L’assemblea informativa convocada el dissabte 26 a la plaça de l’Església (12h) pel Sindicat de Llogateres de Montcada sobre l’entrada en vigor de la nova Llei aprovada al Parlament de Catalunya l’estiu passat, esdevindrà també l’escenari per retre homenatge al portaveu de l’entitat, mort inesperadament el passat 17 de juny. Joan Liébana, de 30 anys, era bomber i va perdre la vida en acte de servei mentre participava en l’extinció d’un incendi a Vilanova i la Geltrú.

La seva pèrdua ha causat gran consternació, tant en el si del Sindicat com a nivell municipal. Liébana feia un any que residia a la localitat i es va integrar a l’entitat en defensa d’uns lloguers dignes amb “constància i implicació”, segons expliquen les seves companyes Lorena Barrueco i Mireia Fariñas. És per aquest motiu que el Sindicat convida la població  a sumar-se a l’homenatge, que comptarà també amb la presència de familiars de Liébana, representants de l’Ajuntament i membres del Sindicat de Llogateres de Barcelona.

Recurs al TS. En matèria d’arrendaments, l’actualitat bé marcada perquè el govern espanyol ha decidit recorrer la Llei Catalana dels Lloguers davant el Tribunal Constitucional al·legant que és el Consell de Garanties Estatutàries, considera que bona part de la normativa no casa amb la Constitució ni amb l’Estatut. La Llei aprovada al Parlament seguirà vigent, però, fins que s’aprovi la llei estatal de lloguers o fins que el Tribunal Constitucional resolgui el recurs presentat.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari