L’Ajuntament presentarà als veïns de Vallençana Baixa i de Gallecs els projectes d’urbanització de cada sector

Es faran assemblees amb els propietaris

Reunió amb els representants de l'AV Gallecs, divendres al consistori
Premsa Ajuntament
El regidor mostra als representants de l'AV Vallençana la proposta d'urbanització del sector

Avançar en la resolució dels dèficits que presenten les urbanitzacions encara per desenvolupar al municipi ha estat un dels objectius del govern municipal que, a la fi del seu mandat, presentarà als veïns dos projectes d’urbanització, el de la Vallençana Baixa i el de l’Estany de Gallecs. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), es va reunir el passat 15 de març amb les AV de cada sector per avançar-los els continguts dels seus respectius plans i ara es convocaran sengles assemblees. La de la Vallençana Baixa es farà l’1 d’abril, a la Casa de la Vila (19h), mentre que la data de la de Gallecs es comunicarà en els propers dies.

Vallençana Baixa

La proposta de regularització d’aquest sector, on hi ha 31 parcel·les, ha estat redactada per un equip d’arquitectes contractat per la Diputació de Barcelona. L’objectiu del projecte és dignificar aquesta urbanització, pendent de consolidar com a sòl urbà i amb importants dèficits d’asfaltat, clavegueram i enllumenat, entre d’altres”, ha explicat Sánchez. Els propietaris hauran d’assumir costos de la intervenció, motiu pel qual el consistori ha projectat que aquesta sigui la més econòmica possible. Administració i veïns ens hem de corresponsabilitzar de l’actuació, que tindrà tots els serveis necessaris complint amb el mínims legals establerts”.

Gallecs

L'Estany de Gallecs, per la seva banda, és una urbanització d'11,8 hectàrees que pertany a Montcada i Reixac des de l’època medieval i compta amb una seixantena de parcel·les de les quals 40 estan edificades. L'espai està envoltat del parc agrícola i natural de Gallecs, de 755 hectàrees, repartides entre els municipis de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Lliçà de Vall i Parets del Vallès. El procés iniciat al 2017 per dotar la urbanització d’aigua potable, clavegueram, asfaltat i voreres està força avançat i, a l’igual que en el cas de Vallençana Baixa, el cost de la intervenció l'hauran d'assumir els propietaris dels solars.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari