El govern ha comunicat a la FECAC que no vol la romeria del Rocío a Mas Duran

El consistori argumenta que la celebració és incompatible amb la cura d’un espai natural que cal preservar

Representants del govern municipal van visitar aquest estiu els terrenys on es fa la romeria
Laura Grau

El govern municipal ha comunicat a la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) que no donarà permís perquè la propera edició del Rocio es faci a l’entorn natural de Mas Duran, prop del parc de la Llacuna. La decisió respon a l’objectiu de preservar i protegir l’espai on s’organitza l’esdeveniment cada any, coincidint amb la segona Pàsqua. “Entenem que la celebració del Rocío és incompatible amb el respecte pel medi ambient que requereix aquest sector”, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E) qui, juntament amb el regidor de Medi Ambient, Sergi Martín (Círculo Montcada), ha comunicat la resolució personalment al president de la FECAC, Daniel Salinero i l’ha convidat a proposar un altre emplaçament alternatiu dintre del municipi on poder acollir la celebració de la romeria.

 

L’Ajuntament argumenta que el sector de Mas Duran on es fa la celebració rociera, amb la participació de 22 germandats i al voltant de 20.000 visitants, pateix un gran impacte ambiental per la gran afluència de persones i vehicles,  i que cada any es repeteixen nombroses accions incíviques que afecten l’entorn, ubicat entre Ripollet i el barri de Mas Duran. De fet, enguany el consistori ha obert un expedient sancionador a l’entitat per un import de 3.000 euros per aquest tipus d’infraccions. Un altre dels motius en què el govern fonamenta la seva decisió és el de les mesures de seguretat, ja que una part de la superfície ocupada pel Rocío és a zona inundable i, segons el conveni existent, està expressament prohibit estacionar vehicles o ocupar la zona del torrent. A tot això s’afegeix que una part dels terrenys utilitzats per l’organització no pertanyen a l’INCASÒL i la FECAC no té autorització per ocupar-los, circumstància que l’Ajuntament ha sabut recentment.

 

El Rocío s’ha celebrat a Mas Duran de manera continuada des del 2003, gràcies a l’acord que van signar aleshores els Departaments de Política Territorial i Obres Públiques i de Benestar Social de la Generalitat amb l’Ajuntament i la FECAC.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari