Diputats i parlamentaris de tots els grups assistiran a la trobada organitzada per l’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just

La jornada es farà el 13 d’octubre i inclou una àmplia agenda en horari de matí i tarda

L'alcaldessa accidental i el portaveu de la Plataforma han presentat el programa de la jornada a la Casa de la Vila
Premsa Ajuntament

Diputats i parlamentaris de tots els grups amb representació municipal a més de la Cup participaran dilluns, 13 d’octubre, a la trobada convocada per l’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just per reivindicar el soterrament de la línia de Portbou. Així ho han anunciat aquest matí l’alcaldessa accidental, M. Carmen Porro (PSC), i el portaveu del col·lectiu ciutadà, Ramon Bueno. El programa previst inclou una visita al municipi, l’ofrena floral al monòlit en record de les víctimes, una reunió tècnica i un acte públic a l’Auditori Municipal. Serà aleshores quan l’organització convidarà els participants a signar un document en què es comprometin a defensar el projecte davant les administracions corresponents, la Generalitat i especialment l’Estat, que és qui té les competències. “No volem incomodar cap dels assistents ni fer-los signar res que els enfronti amb els seus partits; el que els demanarem és que, com a representants públics, promoguin qualsevol iniciativa en suport al projecte perquè estem convençuts que això contribuirà a què es pugui fer realitat”, ha assenyalat Bueno.

Als participants a la jornada se’ls traslladarà en minibús per diferents indrets del municipi afectats per les obres de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) com el solar on hi ha el pou d’atac, a tocar de l’escola Font Freda, o l’aparcament del CAP, a Jaume I, on s’està fent l’últim pou de ventilació. També veuran ‘in situ’ les afectacions que tenen els passos a nivell de la línia de Portbou al seu pas pel nucli urbà amb contínues retencions de trànsit i el perill afegit per als vianants.

“Es tracta que vegin que aquest és un projecte necessari i de ciutat, reivindicat tant per l’Ajuntament com per la ciutadania i que el que demanem és que es compleixin els acords que es van prendre al 2007”, ha manifestat l’alcaldessa accidental. Porro també ha reiterat el malestar del govern després de reunir-se el dia 30 de setembre amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, i constatar que, ara per ara, l’Estat no es planteja fer cap projecte de soterrament.

Seccions:

Deixa un comentari