Les pimes continuen amb problemes de viabilitat davant la falta de crèdit bancari

La Pimec, associació de micro, petita i mitjana empresa de Catalunya, va assessorar en l’àmbit financer 235 empreses del Vallès Occidental

El percentatge de petites i mitjanes empreses, les conegudes com a pimes, que continuen tenint problemes de viabilitat per culpa de la restricció creditícia continua sent molt alta. Aquesta és una de les conclusions del treball realitzat per Pimec, l’associació de micro, petita i mitjana empreses de Catalunya. Entre gener i juny d’aquest any, la patronal va assessorar en l’àmbit financer 235 empreses del Vallès Occidental. El grup d’assessors de Pimec, composat per més de 60 professionals amb experiència en el món de l’economia i l’empresa, es va centrar en l’optimització del finançament de les pimes, que, segons indica la patronal en un comunicat, “és un dels punts crítics de gestió per aquestes empreses en l’actual conjuntura”. Les operacions gestionades per la xarxa d’assessors de l’entitat han estat principalment renovació de línies de finançament, refinançament del deute actual, i, en alguns casos, nou finançament.

Els problemes per aconseguir diner ‘nou’, la dificultat de renovar el pool bancari, el risc d’exclusió d’accés al mercat financer o les dificultats cada vegada més grans d’accés al crèdit són els principals entrebancs que es troben les pimes a l’hora d’aconseguir finançament, segons un estudi del  Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de Pimec. Davant d’aquest problema, la patronal, que valora positivament la tasca feta amb les empreses, fa una crida a la responsabilitat de tots els agents i les institucions per solucionar aquest problema “que incideix directament en l’ocupació i en les oportunitats per sortir de la crisi”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari