M. del Mar Bonet i Manel Camp rememoren el mític recital del Lliure amb ‘Blaus de l’ànima’

El concert tindrà lloc al Kursaal de Can Sant Joan el 25 de novembre, a les 22h

Manel Camp, al piano, i M. del Mar Bonet
J. Miguel Morales

El Kursaal de Can Sant Joan és un dels escenaris catalans en el qual la cantant Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camp celebraran l’aniversari del treball discogràfic Ben a prop, un muntatge que va sorgir fa més de 20 anys, al 1988, com a colofó d’un recull de cançons estrenat al Teatre Lliure. L’actuació tindrà lloc aquest divendres, 25 de novembre, a les 22h (8 euros), en el marc de la programació regular de la Regidoria de Cultura i Patrimoni. Bonet i Camp han ofert concerts junts en multitud d’ocasions al llarg de tot aquest temps, però aquest 2011 han llençat al mercat el treball Blaus de l’ànima (Més de 20 anys ben a prop), un doble CD amb 22 temes que presenten en una sèrie de recitals per celebrar l’aniversari d’aquell mític espectacle.

Teníem moltes ganes de mostrar al públic com, al llarg d’aquest temps, entre el Manel i jo hem creat una mena d’alquímia, un llenguatge comú amb el qual ens sentim molt còmodes”, ha explicat a www.laveu.cat M. del Mar Bonet. Els concerts dels dos artistes van començar amb més músics, però en aquests moments es presenten amb el piano de Camp i la veu nua de la cantautora mallorquina, qui assegura que “és com llançar-se al mar sense xarxa, però trobo que és un exercici fantàstic”.

Al recital, Bonet mostra com el seu tradicional estil mediterrani es pot combinar amb la vessant més jazzística que ofereix un dels virtuosos del piano de Catalunya. Temes de Serrat, els Rolling Stones, Bibiloni, Toti Soler, Gershwin o Billy Holliday tindran el seu espai conjuntament amb les composicions pròpies, com Què volen aquesta gent?, L’àguila negra,  Mercè, Kursaal, Ja n’hi ha prou, Pleniluni o La meva petita terra. Com a novetat, Bonet i Camp interpreten poemes de Maria Mercè Marçal, Maria Aurèlia Capmany i Miquel Àngel Riera. Maria del Mar Bonet va actuar a Montcada al 1987 amb motiu de la Festa Major de Mas Rampinyo. Manel Camp ha visitat el municipi amb més freqüència. L’última actuació del pianista va tenir lloc a l’Auditori al 2008, amb l’espectacle ‘Mozart en jazz’, acompanyat del saxofonista Llibert Fortuny i va participar en la inauguració d’aquest equipament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari