Mercader debuta en solitari amb ‘Xfavor’, un tema indie-pop d’estiu

El músic montcadenc sorprèn amb un so fresc i divertit després de tres anys a la recerca d’un estil propi

Pere Mercader llueix uns ànecs fent un joc semàntic en castellà amb 'patologia", el títol de l'àlbum musical que publicarà a finals d'aquest any
Mercader

Després d’un ampli recorregut musical, Pere Mercader presenta el seu nou projecte en solitari amb ‘xFaVoR‘, un senzill fresc per escoltar aquest estiu, que exposa el moment en el qual una relació amorosa comença a torçar-se. El músic montcadenc, de 34 anys, es reinventa amb un so que neix de les dues influències musicals que l’han marcat d’adolescent, l’indie i el pop, després de deixar el grup Itaca band fa tres anys, a l’inici de la pandèmia.

Amb aquest senzill, el músic obre les portes d’un nou univers creatiu que apareixerà en l’àlbum de debut, previst per aquest hivern: Patología. Un disc que contindrà diverses històries d’amor, i en el que es crea amb el títol en castellà un joc de paraules per reivindicar la figura de l”aneguet’, i per denunciar que “a finals dels anys 80 ser gai encara fos considerat una malaltia“. “El que hauria de ser una patologia és l’homofòbia, el racisme, la misogínia…”, denuncia Mercader.

‘Xfavor’

“Aquesta cançó se’m va acudir quan ja havia entrat a l’estudi de gravació i em va néixer la necessitat de recollir en el tema tot un seguit d’idees d’altres cançons descartades“, reconeix Pere Mercader. En aquest projecte, el compositor admet que s’ha sentit, estilísticament, molt més còmode que en la seva etapa anterior i reivindica que “la nova aventura representa al 100% qui soc ara“.

El montcadenc afronta aquesta etapa “amb la llibertat de poder experimentar al màxim“, subratlla. Per això, ha investigat nous ritmes i ha compost gairebé 50 cançons en tres anys, escoltant, sobretot, grups veterans com Love of Lesbian, Dorian, Miss Caffeine o figures emergents com Pole o Carlos Sadnees.

Amb 18 anys, Mercader va pujar a bord de la tripulació d’Itaca Band, amb la que ha arribat a escriure himnes com “Temerario” i “Apropa’t”. Un viatge que va arribar al final, per la seva part, quan, a punt d’esclatar la pandèmia de la Covid-19, va decidir deixar el conjunt per tal de poder dedicar-se a un projecte musical propi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari