Ladilla Rusa es consolida com una banda referent de la música ‘petarda’

En només sis anys, el duet d’electropop s’ha convertit en una aposta segura dels festivals

El nou xou de Ladilla Rusa incorpora una gàbia un potent equip d'il·luminació
Lluís Clotet

Ni en el millor dels seus somnis haurien imaginat que actuarien a festivals de música com el Cruïlla –al costat de bandes internacio­nals com The Offspring el passat 7 de juliol–ni davant de milers de persones. Així ho han manifestat els montcadencs Tània Lozano i Víctor F. Clares, fundadors de Ladilla Rusa, que s’han convertit en un referent de la música ‘petarda’.

Periodistes de professió, al 2017 van decidir deixar en segon pla la feina per provar sort amb la música. Sis anys després, el duet d’electropop ha esdevingut una aposta segura de festivals de diversa índole. La banda ha ampliat el seu equip fins a les nou persones, entre músics i tècnics de producció. “Hem fet una evolució increïble, tenint en compte que vam iniciar el projecte amb l’única pretensió de passar-nos-ho bé”, diu Lozano, qui reconeix que han après molt de l’experiència, sobretot musicalment.

‘Hem fet una evolució increïble, tenint en compte que vam iniciar el projecte amb l’única pretensió de passar-nos-ho bé’

Tania Lozano, cantant


Novetats

En la seva gira 2023, el grup també compta amb més mitjans tècnics, que han permès millorar el xou. “Els punts fort de la nova escenografia són una gàbia enorme, que ens permet una major interacció amb el públic, i un sistema d’il·luminació potent”, explica la cantant, sorpresa que artistes a qui ella admira es declarin seguidors del grup.

Amb dos àlbums publicats –Estado del malestar i Costumbrismo mágico–, el duet no es planteja fer-ne un tercer, però sí llençar temes propis cada dos o tres mesos. De moment, té una agenda farcida de concerts i un altre somni: actuar a la final Super Bowl de futbol americà amb Rosalía. “Posats a somiar, no tenim límits”, diu Lozano, tot rient.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari