Aprovat el projecte d’urbanització del solar de l’antiga fàbrica de motllures

Inclou la construcció de tres edificis i una plaça pública

Vista del solar des del passatge de la Pell
Pilar Abián

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte d'urbanització del solar ubicat entre els carrers riera de Sant Cugat, Quarters, Pere de Montcada i passatge de la Pell fet en el marc d’un Pla Especial de Reforma Interior (PERI). Es tracta de l’espai que ocupava l'antiga fàbrica de motllures de la Font Pudenta, que es va desmantellar al 2016 i que ara és propietat de la cooperativa d'habitatges del sindicat UGT. El projecte redactat per la promotora amb les directrius del servei municipal de Projectes i Obres preveu construir tres blocs d'edificis i urbanitzar l'espai públic. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC) considera que l’actuació "permetrà recuperar una zona degradada per a l'ús de la ciutadania i disposar d'un equipament públic per a la Font Pudenta, que actualment no en té cap".

Abans que comencin les obres, cal enllestir la reparcel·lació del sector preveient la cessió a l'Ajuntament de l'espai per a la plaça pública i d’un local d'equipaments.

 

 

Disseny de l’espai

El projecte d'urbanització contempla la creació d'una plaça central d'esbarjo de 560 m2, aïllada del trànsit rodat, que afavorirà la connexió entre els passatges de la Música i de la Pell per l'interior de l'illa i salvarà el desnivell existent entre tots dos vials, amb un recorregut accessible. Al centre de la plaça s'hi transplantaran els tres plataners que ara hi ha al carrer Quarters, sobre una base de sòl estructural, una base de paviment que permet als arbres desenvolupar millor les seves arrels sense malmetre el paviment de places i voreres. L'enjardinament d'aquest espai es completarà amb dos parterres amb vegetació arbustiva. El projecte també inclou l'eixamplament i la urbanització dels passatges de la Música i de la Pell, millorant i soterrant els serveis existents.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari