Compromís municipal per prioritzar la connexió entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana

Els ajuntaments de Montcada i Barcelona van explicar les actuacions previstes en una assemblea amb el veïnat

La Diputació de Barcelona ha fet un pla amb propostes per millorar l'accessibilitat entre els blocs de pisos de la zona antiga de Can Cuiàs
Pilar Abián
L'aqüeducte que hi ha entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana, que data del 1860, s'adeqüarà com a passarel·la de vianants
L'assemblea veïnal va comptar amb la presència de tècnics i polítics dels consistoris de Montcada i Barcelona

Els veïns de Can Cuiàs volen que la millora de la connexió a peu amb Ciutat Meridiana deixi de ser una reivindicació històrica i esdevingui una realitat el més aviat possible. La demanda es va tornar a fer ahir en el decurs de l’assemblea informativa convocada per l’Ajuntament de Montcada al Centre Cívic del barri i a la qual també van assistir tècnics i polítics del consistori local i de Barcelona. L’acte es va fer amb l’objectiu d’explicar diferents projectes: la transformació de l’aqüeducte que travessa el Torrent del Bosc Llarg en una passarel·la; l’adequació del camí que va de Can Cuiàs al camp de futbol de Ciutat Meridiana; la construcció d’una rotonda a l’N-150 d’accés i sortida al polígon industrial; l’adequació d’una vorera i un carril bici des de la rotonda de la C-17, a Can Sant Joan, fins al polígon Coll de Montcada, a Terra Nostra i, finalment, el pla d’accessibilitat que ha fet la Diputació per millorar la mobilitat entre els blocs de pisos més antics de Can Cuiàs.

 

Demanda històrica

Un dels punts que va motivar més preguntes del públic va ser el de la connexió amb Ciutat Meridiana. Tant l’AV Can Cuiàs com assistents a l’assemblea van insistir en la necessitat que aquest projecte s’acceleri, atès que moltes famílies utilitzen actualment un camí de terra estret i amb força pendent no només per anar fins a les instal·lacions esportives de Ciutat Meridiana, sinó també per desplaçar-se a l’escola. El tècnic de l’Ajuntament de Barcelona va assegurar que l’actuació també és una de les prioritats incloses al Pla de barris del sector i que ja disposa de finançament. Resta pendent redactar el projecte executiu i adjudicar les obres per fer, d’una banda, que l’aqüeducte que data del 1860 pugui actuar com a passarel·la de vianants i que el camí de terra s’ampliï i s’adeqüï com a zona de pas.

Som conscients de la necessitat que té el veïnat i demanarem a l’Ajuntament de Barcelona, que és qui ha de sufragar les obres, que les faci amb la màxima celeritat i no les supediti al procés participatiu que es vol fer per definir els usos del Torrent del Bosc Llarg”, va manifestar el president de l’Àrea Territorial del consistori montcadenc, Jordi Sánchez (ERC), present a l’acte juntament amb la regidora de barri Mar Sempere (Círculo).

 

Pla d’accessibilitat

Un altre dels punts presentats ahir a la tarda va ser el Pla d’accessibilitat que ha fet la Diputació de Barcelona per millorar la connexió entre els blocs de pisos de Santa Elvira, nom amb què es conneix el sector més antic del barri –construït en la dècada dels anys setanta. El pendent que hi ha entre els edificis és molt accentuat –el desnivell entre la cota superior i la inferior és de 14 metres– i les voreres que es van fer en inici no compleixen amb la normativa actual per facilitar el pas de cadires de rodes, cotxets o carros de la compra. L’estudi fet per la Diputació posa de manifest les problemàtiques de mobilitat existents tant per connectar entre els edificis com per accedir al metro i planteja possibles solucions. La inversió més important seria per a la instal·lació de dos ascensors a la zona central que hi ha entre els blocs. D’altres actuacions –ampliació de voreres o el canvi de mobiliari urbà– no implicarien tanta despesa. “En aquests moments no disposem de pressupost per fer totes les intervencions que marca el Pla, per això el nostre plantejament passa per anar fent actuacions de forma progressiva”, va dir Sánchez.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari