Campanya per impulsar el reciclatge de vidre a l’hostaleria i a la restauració

Un equip d’informadors ambientals visiten els establiments per conèixer els hàbits i les necessitats del sector

Una de les informadores de la campanya de reciclatge de vidre visitant una cafeteria
Horeca
Una de les informadores de la campanya de reciclatge de vidre visitant una cafeteria
Una de les informadores de la campanya de reciclatge de vidre visitant una cafeteria

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, ha posat en marxa una campanya informativa adreçada a establiments d’hostaleria i restauració del municipi amb l’objectiu d’impulsar i facilitar el reciclatge dels seus residus de vidre. La iniciativa ha començat aquest passat mes d’abril i s’allargarà tot el mes de maig.

Durant aquest temps un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran bars, cafeteries i restaurants per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen amb una doble finalitat: explicar com s’ha de fer una correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus. En aquest sentit, s’està fent incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Pretenem elevar la taxa de reciclatge de vidre al municipi, tot conscienciant l’hostaleria de la importància i la necessitat de reciclar-lo i facilitar-los aquesta tasca, en la qual és imprescindible la implicació de tothom, però especialment d’aquest sector, que és el màxim generador d’aquest residu 100% reciclable’, ha explicat el regidor de Serveis Municipals i Espai Públic, Juan Carlos de la Torre.

Després d’una primera fase d’informació i d’anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats, en funció del volum de residus que generin. 

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. En relació als envasos de vidre, el sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge.

Tot el vidre que es diposita al contenidor verd es recicla al 100%. Es porta a una planta de tractament exclusiva per al vidre, on es processa i es converteix en pols de vidre que serveix per fabricar nous envasos. De fet, d’un envàs de vidre reciclat es pot tornar a fer un altre envàs exactament igual. El vidre es pot reciclar infinites vegades sense perdre les seves propietats.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari