Detectada una parella de cabirols prop de la llera del Besòs

Ho ha documentat un activista mediambiental al Torrent de Vall-llosera gràcies a unes càmeres de trampeig

Imatge d'un dels cabirols captada al torrent de Vall-llosera
SA

El passat mes d'abril, un cabirol va aprofitar la tranquil·litat i el silenci del confinament dels humans, per passejar-se lliurement per la llera del Besòs, una imatge que va captar una veïna de Montcada i que va posar de manifest que encara queda fauna salvatge prop de les ciutats gràcies als corredors biològics de la Montcada fluvial. Aquesta setmana s'han difós noves imatges d'una parella de cabirols, al torrent de Vall-llosera, més amunt del camí de la Font del Tort. Les va captar a final de 2020 les càmares de trampeig –màquines que s'activen quan perceben moviment– de l'activista mediambiental Sergi Argelés, membre de l'associació La Màquia. Les càmeres, instal·lades fa dos anys en una finca particular, també han captat durant aquest temps altres espècies com guineus, teixons, genetes, conills, llebres i rates de camp, a més d’una gran diversitat d’aus.

"Aquesta demostració de biodiversitat ha de fer-nos adonar de la gran riquesa natural que tenim, de la seva fragilitat i de la necessitat de protegir-la per poder seguir gaudint-la", diu Argelés, qui destaca el retorn dels cabirols a la Serralada de Marina arran de la reintroducció d'aquesta espècie que es va fer al Monseny als anys noranta. "Si han arribat fins a Montcada és gràcies a l'existència de corredors biològics com les lleres dels rius", explica l'activista, qui defensa la importància de protegir-los i obrir-ne de nous per millorar la connectivitat dels espais naturals, en un territori trinxat per infraestructures. Aquesta parella de cabirols, provinent de la Serralada del Litoral, podria haver baixat cap al sud per la Serralada de Marina, arribant al Torrent de la Vall-llosera i entrant al Besòs per túnel de l'accés del camí de la Font del Tort, sota la carretera de la Roca, segons aventura Argelés.

El Parc de la Serralada de Marina té constància de la presència d'aquest animal a partir de les informacions facilitades pels caçadors, que la temporada passada van avistar-ne un en quatre ocasions, però no disposa de cap cens d'aquesta espècie.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari