El nou servei d’autopréstec de la Biblioteca Elisenda rep bones valoracions

Els usuaris destaquen la facilitat i rapidesa del nou sistema, implantat fa dues setmanes

El servei d’autopréstec de la Biblioteca Elisenda, que va començar a funcionar fa dues setmanes, ha rebut una valoració positiva per part dels usuaris que destaquen la facilitat i la rapidesa del tràmit, que es realitza a les dues terminals instal·lades a l’entrada de l’equipament. “El primer dia, van utilitzar el nou servei unes 500 persones i, en general, tot va funcionar força bé, amb algunes petites incidències que ja hem resolt”, ha explicat la directora Carla Canongia, qui reconeix que la implantació de l’autopréstec ha suposat un gran esforç per part de la plantilla, que va haver de col·locar el xip a més de 50.000 documents entre els mesos de febrer i juny.

Waniya Liza i el seu germà, s’estrenen en l’autopréstec amb l’ajut de personal de la biblioteca

Els usuaris més joves, com Laia Plaza (Mas Rampinyo) i Waniya Liza (la Ribera), es mostren encantats amb el nou servei perquè els permet ser “més autònoms i ràpids” a l’hora de demanar un document en préstec i retornar-lo. En canvi, hi ha persones com Víctor Navarro (Montcada Nova), que prefereix el tracte amb el personal de la biblioteca, tot i reconèixer que el nou sistema és molt àgil.

Els usuaris més joves es mostren encantats amb el nou servei perquè els permet ser més autònoms i ràpids. En canvi, la gent més gran prefereix el tracte amb el personal de la biblioteca

Per agafar un document en préstec o consultar l’estat del compte, cal portar el carnet de biblioteques. Els dispositius d’autopréstec disposen de pantalles tàctils que indiquen els passos que cal seguir per als diferents tràmits que s’hi poden fer. A més, al final de cada procés, si l’usuari vol, s’imprimeix un rebut amb el resum de les operacions fetes i la data de retorn dels documents. En el cas del retorn de materials, no cal utilitzar el carnet.

L’alliberament del personal que es dedicava fins al servei de préstec permetrà a la Biblioteca Elisenda ampliar l’oferta d’activitats que organitza, com ara clubs de lectura infantil i juvenil, laboratoris de lectura i tallers per a gent gran.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari