El projecte per soterrar l’R2 podria començar al 2019 i tindria una durada de 3 anys

El govern municipal explica l’estat de les negociacions amb Adif i Foment a l’assemblea informativa de la PTJST, que fa una crida a la unitat de partits, veïns i entitats per seguir treballant

Sara Abadia
Jordi Sánchez, Laura Campos i Antoni Mollet durant la reunió d'aquest dimecres a la Casa de la Vila

Si no hi ha sorpreses d’última hora, Adif podria confirmar a la reunió del 18 de maig amb l’Ajuntament que les obres del soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada començarien el 2019 i tindrien una durada de 3 anys. Així ho va anunciar el govern municipal durant la reunió que la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) va convocar aquest dimecres a la Casa de la Vila. L’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), va informar que enguany no hi haurà cap partida al pressupost general de l’estat per a la infraestructura, tot i que hi ha prevista una dotació econòmica a càrrec d’Adif per dur a terme l’estudi informatiu. Caldrà estar molt pendents perquè els comptes del 2018 incorporin el 10% del cost total de projecte per poder iniciar els treball l’any següent”, va expressar Campos. A la reunió també va assistir el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui va explicar que a la pròxima trobada amb el president d’Adif s’hauria de concretar el cronograma del projecte. “Quan comences a posar el fil a l’agulla, et trobes amb què s’ha de fer el calendari, un procés lent perquè s’inclouen tots els estudis previs abans de l’inici de les obres”, va dir.

Per la seva banda, la PTJST va mostrar la seva satisfacció per l’evolució dels esdeveniments, tot i que va remarcar que la feina del col·lectiu no ha acabat encara. “Hem de continuar amb les nostres accions fins que les màquines comencin a treballar i, després, haurem de fer un seguiment molt acurat per veure com es desenvolupen les obres”, va comentar el portaveu de la PTJST, Antoni Mollet. En un comunicat posterior a l'assemblea, la PTJST fa una crida a la unitat de totes les forces polítiques, entitats i veïns per seguir treballant i, si cal, tornar a mobilitzar-se perquè "el camí que queda és el més dur i complicat", mostrant la seva preocupació per la poca assistència a la trobada.

D’altra banda, amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat als passos a nivell, que se celebra el 2 de juny, l’Ajuntament organitzarà el 30 de maig a la Casa de la Vila una taula rodona formada per representants del consistori i la Plataforma Tracte Just i a la qual es convidarà a participar el president de l’Associació de Prevenció d’accidents de trànsit, Ole Thorson. En el marc d’aquesta efemèride, l’Ajuntament també col.locarà quatre cartells als passos a nivell de la línia R2 informant la ciutadania de la perillositat que suposa creuar les vies fins que no se soterri la infraestructura.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari