Els dos CAP se sumen a una campanya de reducció del consum d’aigua i energia

Els ambulatoris locals incorporaran estalviadors a les aixetes

Els dos centres d’atenció primària (CAP) de Montcada i Reixac –el del centre i Les Indianes– s’han adherit a la campanya per reduir el consum d’aigua i energia amb la instal·lació d’estalviadors a les aixetes i informant el personal de com hàbits senzills, com no deixar els llums encesos, apagar els ordinadors una vegada acabi la jornada o tancar bé les aixeques pot comportar beneficis econòmics i ambientals. A més dels elements per reduir l’estalvi, la campanya es complementa amb enganxines als punts de llum, les aixetes i els aparells electrònics, com els ordinadors.

La iniciativa es promou des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Institut Català de la Salut (ICS), que tenen previst instal·lar 15.000 airejadors repartits entre tots els centres de salut de la Regió Metropolitana Nord. Lupe Figueiras, coordinadora de processos del Servei d’Atenció Primària (SAP) de Cerdanyola-Ripollet, i Jordi Pujadas, coordinador del Medi Ambient de la Regió Metropolitana Nord, van oferir ahir dimarts, 5 d’abril, una sessió informativa, al CAP de la plaça Lluís Companys, al personal mèdic i d’administració dels dos centres sanitaris, per explicar-los els objectius de la campanya i les mesures que s’aplicaran per reduir el consum de recursos.

Els airejadors o reductors permeten disminuir el cabal que surt de l’aixeta, amb un càlcul d’un 50% d’estalvi. “D’aquí a dos mesos es podrà començar a comparar el consum actual amb el que esdevindrà una vegada s’incorporin les mesures”, va explicar Pujadas a www.laveu.cat. Els organitzadors de la campanya calculen que, a tot la Regió Nord, es poden estalviar 50.000 milions de litres per any d’aigua i entre un 5 i un 10% d’electricitat i de gas. A nivell individual, cada CAP reduirà el consum una mitjana d’un 20%. Una cinquantena de CAP ja funciona amb el sistema de gestió ambiental desenvolupat per l’ICS i compten amb la certificació de qualitat ISO i l’europea EMAS.

Seccions:

Deixa un comentari