Es tanca el procés participatiu per al projecte de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat

L’Ajuntament presentarà el pla a la convocatòria dels Fons FEDER, de la Unió Europea

El Pla de mobilitat urbana, desenvolupar l’e-administració i rehabilitar el patrimoni històric, arquitectònic, natural i cultural del municipi són les actuacions prioritàries que l'Ajuntament hauria de desenvolupar al contingut de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Dusi) de la ciutat. Aquestes són les principals conclusions que s’extreuen del procés participatiu que el consistori va obrir el passat 26 d’octubre a la ciutadania per presentar el document municipal a la segona convocatòria dels Fons Europeus FEDER per a projectes de regeneració urbana en el marc del Programa Operatiu de Desenvolupament Sostenible. Altres propostes aportades pels participants en matèria de mobilitat, com coordinar la connexió d’autobusos i estacions de tren, un servei de transport mancomunat en bicicletes o enllaçar la carretera de la Roca amb la C58 i C17 per reduir el trànsit intern, s’estudiaran per tal que s’incloguin al Pla de Mobilitat Urbana.

Respecte als principals reptes que té la ciutat, les 25 persones que han participat al procés han valorat que, sobretot, s’ha de desenvolupar una xarxa de mobilitat que permeti una ciutat més accessible i connectada, millorar la qualitat ambiental del municipi i la transparència i eficàcia de l’administració electrònica. Altres propostes que han aparegut és millorar el transport públic o desenvolupar la línia de metro de Barcelona fins al centre del municipi. Segons l’enquesta la principal debilitat que té Montcada i Reixac és la fragmentació del territori.

El projecte que presenta l’Ajuntament a aquesta segona convocatòria té com a altres eixos el foment de l'e-administració, la reducció de la contaminació, la conservació i protecció del medi ambient i l'eficàcia dels recursos, i la inclusió social i la lluita contra la pobresa. En el cas que el consistori rebés aquests ajuts europeus el municipi podria aconseguir fins a 5 milions d'euros i podria recuperar el 50% de les inversions que realitzi dins d'aquest marc fins al 2023. L’Ajuntament ha comptat amb l'opinió de la ciutadania per mitjà d'una enquesta online a travès del web municipal i, en paper, amb un formulari que es podia omplir a la Casa de la Vila.

Seccions:

Deixa un comentari