Festival de curtmetratges amb direcció montcadenca

Carles Garries és un dels promotors del certamen que es fa aquest divendres a Parets del Vallès

Carles Garries, crític de cinema per a diferents portals cinèfils, cobrint els premis Feroz
Butaca 107
Garries, a la dreta de la imatge, amb els companys del seu programa de ràdio, Miquel Kirk Pérez i Ricard Kenobi Sierra

Carlos Garries (Montcada i Reixac, 1966) és un dels promotors del I Festival de Curtmetratges de Parets del Vallès ‘Pedra del diable’ que es farà aquest divendres al teatre Can Rajoler, a partir de les 18 h. En el certamen es projectaran curtmetratges espanyols premiats o nominats a diferents guardons, com ara ‘Ava’, de Mabel Lozano, centrat en la trata sexual de dones i nenes amb discapacitat intel·lectual; ‘Maldita. A love song to Sarajevo’, Goya al millor curt documental 2023, dirigit per Amaia Ramírez i Raúl de la Fuente; ‘Amarrades’, de Carmen Córdoba, pel·lícula d’animació que narra el vincle entre una mare i la seva filla, o ‘La entrega’, de Pedro Díaz, un curt que parla sobre l’aïllament de la gent gran.

El Festival de Curtmetratges de Parets l’organitza l’associació Butaca 107, vinculada al programa de ràdio que porta el mateix nom i que s’emet des del 2021 a l’emissora municipal, RAP107 (107.2 FM), sota la direcció de Garries. Aquest montcadenc, resident a Parets des de fa 20 anys, és un gran aficionat al cinema i va començar a escriure crítiques a diferents portals cinèfils el 2018. “Arran d’això, va sortir la possibilitat de fer el programa de ràdio que m’ha obert les portes a assistir a diferents festivals i a crear una xarxa de contactes prou interessant”, ha explicat a La Veu.

Tots els curts inclosos al festival són d’una gran qualitat i tracten sobre temàtiques socials

Carlos Garries

En inici, la idea de fer un festival de curts a Parets va néixer amb l’objectiu de posar en valor els treballs fets per dues veïnes del municipi. D’una banda, la productora Anna Moragriega –guanyadora del millor curt FIT CAT 2023 per ‘El tren de l’alegría’– que presentarà demà la guanyadora del Gaudí 2020 ‘Ni oblit ni perdó’, dirigida per Jordi Boquet i Claramunt, i de l’altra, la guionista Núria Dunjó, de la qual es podrà veure al festival el curtmetratge ‘Harta’, dirigit per Júlia de Paz.

Fotograma de ‘Maldita. A love song to Sarajevo’, Goya al millor curt documental 2023, un dels curts que es projectarà al festival

Petites joies

“Tots els curts inclosos al festival són d’una gran qualitat i tracten sobre temàtiques socials”, ha assenyalat Garries tot animant el públic a assistir-hi: “És una bona oportunitat per anar al cinema i veure que la pantalla gran no només serveix per a grans produccions, aquestes petites joies es mereixen igualment ser projectades”.

El certamen, que compta amb el suport de l’Ajuntament i d’empreses patrocinadores –Blovize, Kobalt, Mecman i Ana Ros Prensa&Promoción– també mostrarà treballs fets pels alumnes de l’institut la Sínia, de Parets, en el marc de l’assignatura dedicada a cinema. Per assistir al festival no es requereix entrada, l’únic límit el marcarà l’aforament del teatre que disposa de 320 places.

Deixa un comentari