La Favmir continua amb les mobilitzacions per reclamar les urgències nocturnes

Membres de la Federació veïnal se sumen al moviment batejat com ‘iaioflautes’

Dos dels representants de la Favmir mostren l'article publicat a la revista 'Interviú'
Pilar Abián

La quinzena manifestació a favor de la sanitat pública que organitza la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) tindrà lloc aquest dijous, 15 de desembre, i sortirà a les 19.30h de la plaça Lluís Companys. Segons ha informat el president de l’entitat, Antonio Cera, el recorregut passarà pel carrer Major fins arribar a la rambla dels Països Catalans, a Montcada Nova. A la mitjanit, els manifestants convoquen la ciutadania a tancar-se a l’interior del CAP de la plaça Lluís Companys. Per continuar fent difusió de la convocatòria i recollir més reclamacions de la ciutadania en contra de les retallades, membres de la Favmir han instal·lat una taula aquest dimecres al mercat ambulant de la zona centre i també han repartit octavetes al carrer.

El document insta el govern municipal de Montcada i Reixac (PSC-CiU) a encapçalar les mobilitzacions ciutadanes. “És intolerable que ara es digui que el CAP no compleix condicions , o no han fet la seva feina o realment volen vendre castells a l’aire, per després seguir sense urgències, sense ginecòleg, sense pediatra al CAP del centre i sense l’Hospital Ernest Lluch”, indica el manifest, en referència a l’anunci de la Generalitat de construir un nou edifici per a l’ambulatori del centre, amb l’argument que l’actual ha quedat obsolet.

Moviment ‘iaioflautes’

Membres de la Favmir i veterans del moviment veïnal del municipi s’han afegit al col·lectiu de jubilats batejats com ‘iaioflautes’ sorgits de l’11-M a Barcelona i rodalies. El grup, que es va constituir el passat 15 de novembre, té com a objectiu fer accions en defensa de l’Estat del benestar i de les polítiques socials assolides al llarg de la democràcia. La revista ‘Interviú’ li dedica un ampli reportatge en la seva última edició. El col·lectiu s’està donant a conèixer a través de xarxes socials com facebook i twitter.

Seccions:

Deixa un comentari