La Taula del Soterrament reprèn les reunions mensuals

El govern expressa la voluntat de mantenir la mateixa línia fixada fins ara després del malestar expressat pels principals grups de l’oposició arran la visita de la ministra

La Taula pel soterrament s'ha reunit aquest matí a l'Ajuntament
Premsa Ajuntament

Després del parèntesi motivat per les eleccions municipals, la Taula del Soterrament s’ha tornat a reunir avui presidida per primer cop pel nou alcalde, Bartolo Egea (PSC), qui ha manifestat el compromís de l’equip de govern de continuar treballant en la mateixa línia establerta fins ara. Això vol dir que les reunions es faran de forma mensual, amb la presència dels representants de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, dels portaveus municipals i dels representants dels partits que es van presentar a les eleccions, tot i no haver obtingut representació, com és el cas de Cs o Junts.

Volem mantenir la mateixa essència del que s’ha fet fins ara, amb transparència, consens i fent front comú per defensar els interessos de Montcada i Reixac”, ha manifestat Egea. Aquesta ha estat la resposta de l’alcalde al malestar expressat pels dos principals grups de l’oposició –ECP i ERC– i per la Plataforma després que la Taula no fos convocada amb motiu de la visita de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el passat 14 de juliol.

Volem mantenir la mateixa essència del que s’ha fet fins ara, amb transparència, consens i fent front comú per defensar els interessos de Montcada i Reixac

Bartolo Egea, alcalde

L’alcalde ha informat la Taula del contingut de la trobada amb la ministra, en què va anunciar la licitació de la redacció de l’estudi informatiu sobre el desdoblament de l’R3 entre l’estació de Montcada Bifurcació (Can Sant Joan) i la de Mollet Santa Rosa, per un import d’1,3 milions d’euros, així com la signatura del conveni entre l’Ajuntament i l’Adif per a la redacció del projecte constructiu per a la remodelació i la construcció d’un pas inferior a l’estació de Montcada-Ripollet (Mas Rampinyo), de 4,9 milions d’euros.

Esperem que en el termini de dues setmanes puguem saber ja el nom de la UTE guanyadora del concurs per fer el soterrament de l’R2, tal com ens va dir la ministra

Josep M. González, portaveu de la Plataforma

Egea també ha explicat que, durant la visita, la ministra va avançar a l’equip de govern i a la Plataforma que pròximament s’anunciarà l’adjudicació de les obres del soterrament de l’R2 al seu pas pel municipi. “La nostra principal prioritat ara mateix és que el calendari programat es compleixi i que les obres comencin aviat”, ha dit l’edil. El portaveu de la Patalaforma també s’han expressat en aquest sentit. “Esperem que en el termini de dues setmanes puguem saber ja el nom de la UTE guanyadora, tal com ens va dir la ministra”, ha manifestat Josep M. González.

Pel que fa a l’estudi informatiu sobre el desdoblament de l’R3 entre Montcada i Reixac i Mollet, els integrants de la Taula del soterrament han acordat que el seguiment de l’elaboració d’aquest document sigui també una de les línies de treball de la comissió.

Deixa un comentari