L’Ajuntament engega el procés per presentar Can Sant Joan a la Llei de barris

El Consistori signarà un acord amb la Diputació de Barcelona per redactar un pla de reforma integral

L’Ajuntament ha posat en marxa el procés per elaborar un Pla d’Intervenció Integral al barri de Can Sant Joan, especialment adreçat a la muntanyeta. En aquest sentit, el Consistori ha signat un conveni amb la Direcció de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona, per tal de treballar conjuntament per elaborar el projecte. Està previst presentar la proposta a la propera convocatòria de la Llei de barris de la Generalitat i per això, el projecte de remodelació de la zona inclourà aspectes urbanístics però també de caire social. “Tots els projectes que han comptat amb la supervisió de la Diputació s’han inclòs a la Llei de barris”, ha dit l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC). El projecte inclourà aportacions similars a les del Pla Integral de la Ribera, que es va incloure a la Llei de barris l’any 2005.

La muntanyeta és un sector situat a la part alta de Can Sant Joan que, des dels anys 60 a l’actualitat, s’ha anat edificant sense un planejament previ. Aquesta situació comporta que els veïns pateixin problemes de mobilitat per l’estretor de les voreres i dels carrers i que hi hagi moltes barreres arquitectòniques. La fesomia dels carrers també ha provocat que els camions de serveis, com el de recollida d’escombreries, tinguin veritables problemes alhora de fer la seva feina. Precisament, l’estretor dels carrers ha fet que no es pugui implementar de moment el sistema de contenidors soterrats. La muntanyeta també té molts habitatges construïts de manera precària i que presenten problemes greus d’habitabilitat. Per solventar aquesta situació, l’Ajuntament va elaborar a principi dels anys noranta un Pla Especial de Reforma Interior (PERI), amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Actualment, el govern municipal assegura que aquest PERI “és inassolible i que s’ha de redactar un altre”, ha explicat l’alcalde.

La Diputació donarà suport tècnic i jurídic i els aspectes fonamentals a desenvolupar corresponen a la delimitació de l’àrea d’atenció especial, la descripció de la situació urbanística i socioeconòmica de la zona i una memòria i proposta detallada d’actuació. La Diputació es farà càrrec del desenvolupament dels treballs i el Consistori aportarà el 25% del pressupost total de la redacció del projecte. El Ple ordinari d’aquesta tarda donarà compte de la so·licitud d’ajuda que ha demanat el Consistori per millorar la muntanyeta de Can Sant Joan, una decisió que es va prendre en Junta de Govern Local.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari