L’Ajuntament posa fil a l’agulla per regularitzar la zona 21 de Terra Nostra

Aprovat el tràmit per iniciar la modificació puntual del Pla General Metropolità amb el suport de tots els grups

Fa més de 40 anys que el veïnat de la Zona 21 espera la regularització del sector
Arxiu/ Montcada Comunicació
Fa més de 40 anys que el veïnat de la Zona 21 espera la regularització del sector
Fa més de 40 anys que el veïnat de la Zona 21 espera la regularització del sector

El govern local –ECP i ERC– continua fent passes per resoldre els problemes enquistats que presenten sectors del municipi pendents de regularitzar on encara no hi ha aigua potable, clavegueram o asfaltat. Amb l'Estany de Gallecs a punt d'urbanitzar i el projecte de la Vallençana Baixa també aprovat, el següent objectiu és la Zona 21 de Terra Nostra –entre l'N-150 i el parc de Collserola–, on hi ha 136 habitatges i 247 parcel·les. El Ple va aprovar ahir per unanimitat el tràmit per reprendre la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que pretén subsanar la que es va fer al 2004, impugnada pels veïns als tribunals perquè la distribució de càrregues estava desequilibrada i afavoria clarament una constructora en perjudici de la resta de propietaris.

A la Zona 21 de Terra Nostra, entre l'N-150 i el parc de Collserola, hi ha 136 habitatges i 247 parcel·les

El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), va explicar ahir que, gràcies a dues subvencions de la Diputació, l'Ajuntament ha fet una diagnosi del sector, ha analitzat a fons les sentències contràries a la proposta de planejament realitzada fa 18 anys i ha elaborat una nova proposta consensuada amb la junta de l'AV del sector que distribueix l'espai en tres polígons d'actuació. "L'objectiu passa per urbanitzar el sector de forma modesta però digna, amb els requisits mínims que marca la llei i amb els mínims costos per a la propietat", va explicar l'edil. Un cop la proposta de canvi de PGM es dugui a aprovació -es preveu sigui al mes de juliol-, comencarà el procés de reparcel·lació i la redacció del projecte d'urbanització, el que acabarà de definir què haurà de pagar cada propietari.

Els dos grups de l'oposició –PSC i Cs– van celebrar que es reprengui el procés de regularització de la zona 21, pendent des de fa 40 anys, entenent que contribuirà a millorar la vida del veïnat. El grup socialista també va demanar al govern que el planejament vetlli per evitar l'especulació i conservar la zona forestal que toca al parc de Collserola.

Veieu el punt del ple en aquest enllaç

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari