Llum verda al text del PSC per reclamar més recursos per a l’atenció primària

El punt va obtenir el suport de tots els grups tot i que ERC va fer una votació diferenciada

El grup municipal del PSC va presentar una moció al Ple municipal per reclamar més recursos per a l’atenció primària i el retorn a la normalitat d’aquest servei, amb la reobertura de consultoris tancats, la millora de la coordinació entre departaments de la Generalitat per detectar les cadenes de transmissió i el suport a les mobilitzacions dels professionals sanitaris. El regidor socialista José M. Pérez, encarregat de defensar el text, va criticar la retallada de recursos del 27% en els últims 10 anys per part del govern de la Generalitat i la reducció del nombre de facultatius en més de 900. “Ens solidaritzem amb les mobilitzacions del personal sanitari, que es veu sotmès a una gran pressió a causa de la falta de recursos materials i humans i la deixadesa de funciones per part del govern autònomic”, va dir Pérez.

Tots els grups van votar a favor de la moció en la seva totalitat, excepte ERC, que va emetre un vot diferenciat. El regidor republicà Salva Serratosa no considera que el govern català estigui oblidant les seves responsabilitats en aquesta situació d’emergència sanitària, “com ho demostra el pla d’enfortiment de l’atenció primària al que destinarà més de 300 milions d’euros”, va dir. Amb la resta de punts de la moció, Esquerra va manifestar el seu acord, especialment amb el dret a vaga dels professionals de la salut.

La regidora de Salut Pública, Mar Sempere (ECP), també va manifestar el seu suport a la moció del PSC, fent-se ressò també del manifest del col·lectiu Marea Blanca, qui creu que la pandèmia ha agreujat problemes crònics que ja existien al sistema de sanitat pública, com la sobrecàrrega del personal, equipaments obsolets i manca de recursos. Sempere es va mostrar especialment crítica amb el col·lapse de les centraletes telefòniques i la pèrdua de qualitat assistencial. “El ple d’enfortiment presentat per la Generalitat és del tot insuficient per pal·liar aquestes mancances, que hem patit en carn pròpia amb el despropòsit del cribatge fet a l’INS La Ferreria”, va afegir la regidora dels comuns.

En el mateix sentit es va expressar el grup de Cs, a través de la regidora Esther del Pino, qui també creu que “cal incrementar els recursos, la contractació de personal i l’augment de l’atenció presencial per fer front a la segona onada de la pandèmia”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari