Neix Cycle of ideas, un portal per fer xarxa ciutadana i compartir projectes

Els promotors de la iniciativa són els tres joves del municipi que al 2011 van impulsar una exitosa recollida d’idees per millorar la ciutat

Els promotors de Cycle of ideas, durant la presentació del nou portal
Pilar Abián

L'any 2011 tres joves del municipi, Eduard Motos, Maribel Campos i José Manuel Gómez van començar a recollir idees de forma espontània amb l'interès de saber quines propostes feia la ciutadania per millorar la localitat. La iniciativa va tenir una resposta sorprenent ja en pocs dies, se'n van recollir més d'un miler. Fruit d'aquella experiència acaba de nèixer Cycle of ideas un portal on, qualsevol persona que es registri  podrà compartir les seves propostes i sumar sinèrgies per fer-les realitat. Aquesta és una de les principals finalitats de www.cycleofideas.com que ofereix la possibilitat de seguir temàtiques concretes i d'interactuar amb les associacions o empreses que s'hi vulgui afegir. Através de la pàgina hi haurà la possibilitat de fer-se soci de les entitats locals que es registrin al portal, tramitar el pagament d'entrades per a esdeveniments, fer enquestes, campanyes puntuals i un llarg etcètera. El ventall d'accions és ampli i anirà creixent en funció del nombre de col·lectius i particulars que hi participin. D'altra banda, l'entitat bancària amb què treballa el web té una vessant clarament social, ja que es tracta de Triodos Banc associada a la banca ètica.

 

Presentació oficial

 

La presentació de Cycle of ideas s'ha fet aquest dissabte a l'Auditori Municipal amb la participació de l'alcaldessa accidental, M. Carmen Porro (PSC); Joan Batlle, representant de Barcelona Laboratori, plataforma vinculada a l'Ajuntament de Barcelona, i els presidents de l'Abi, Miquel Àngel Gràcia, i de La Unió, Jordi Escrigas. Tots quatre han elogiat la iniciativa dels promotors del portal així com la il·lusió que hi han dipositat en el projecte. Gràcia i Escrigas han coincidit a dir que des de les entitats que presideixen faran el possible per potenciar el portal entenent que contribuirà a fer poble.

 

“Les plataformes de col·laboració ciutadana o de consciència col·lectiva com Cycle of ideas són actualment objecte d'estudi per part dels sociòlegs i una prioritat per a la Comissió europea” ha assenyalat Joan Batlle tot destacant la tasca pionera que va significar la recollida d'idees feta pels promotors del nou portal al 2011. “Es diu que Internet ens aïlla i ens desconnecta de la resta, però projectes com aquest demostren que això no és cert i que, contràriament, aquestes plataformes ens permeten compartir amb els nostres veïns idees per millorar la nostra ciutat”, ha afegit Batlle. També l'alcaldessa accidental s'ha referit a la possibilitat que ofereixen les xarxes socials per plantejar nous reptes i trobar solucions al problemes col·lectius i ha demanat la col·laboració de les entitats per recollir les aportacions de les persones que, per diferents motius, no tenen accés a les xarxes socials. En nom de l'Ajuntament Porro ha expressat el suport de la corporació local al projecte: “Promoure la participació no sempre és fàcil, per això és un orgull veure com gent jove i amb empenta és capaç d'impulsar iniciatives novedoses”.

 

Cycle of ideas arrenca a Montcada i Reixac però ja té garantida la continuïtat a Barcelona, on s'aplicarà d'aquí a uns mesos començant pel districte de Sant Andreu. “Ara el web funcionarà en període de proves, per això demanem la vostra col·laboració; que aquest projecte tiri endavant dependrà de les ganes que tingueu els usuaris perquè així sigui”, ha dit Eduard Motos tot convidant els assistents a entrar al portal a fer les seves aportacions.

 

Clica per veure el vídeo de presentació del cycle of ideas

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari