El Kursaal acull una mostra de pintures a càrrec d’usuaris de Cemoriba

El psiquiatra Joan Alvarós dóna consells per tenir una bona salut mental

Des d’aquest dijous i fins al 7 de novembre el Kursaal acull la mostra de pintures ‘Expoart’, dels usuaris de l’associació de familiars de malalts mentals de Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Badia. La mostra s’inclou en el programa d’activitats que s’estan fent al municipi amb motiu del Dia de la Salut Mental, que es va commemorar el 10 d’octubre. Aquest dimecres a la tarda, el psiquiatra Joan Alvarós –coordinador del Centre de Salut Mental de Montcada, Cerdanyola i Ripollet– va oferir una xerrada a la Casa de la Vila amb el títol ‘Què sabem sobre salut mental’. Durant la seva exposició, el facultatiu va desmitificar moltes creences al voltant de les persones que pateixen una malaltia mental. “La malaltia mental no és equivalent a retard mental, com tampoc és veritat que la seva aparició sigui conseqüència de la debilitat de caràcter, ja que són fruit de factors genètics i psicosocials”, va dir Alvarós, qui va recomanar mantenir una bona salut mental. “Jo recomano expressar els nostres sentiments, pensar abans d’actuar, mantenir una vida compensada i tenir cura d ela salut física, seguint aquests consells es pot arribar a gaudir d’una bona salut mental”. El psiquiatra va remarcar que les malalties mentals poden afectar qualsevol persona. De fet, a Montcada, n’hi ha un afectat per cada 80 ciutadans. El Centre de Salut Mental de Montcada, Ripollet i Cerdanyola, té obertes 406 històries mèdiques de veïns i veïnes de la ciutat, de les quals les patologies més exteses són l’esquizofrènia i els trastorns afectius, seguits de ben a prop pels problemes derivats de l’ansietat.

La xerrada va cloure amb la projecció del curmetratge ‘ET, estamos tocaos’, elaborat pels membres del Club Socials El Roure, de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de L’Hospitalet.

 

En el marc de la celebració de l’efemèride, diversos equipaments municipals acolliran fins al 29 de desembre l’exposició ‘Apropa’t a la salut mental’, cedida pel Servei de Rehabilitació Comunitària del Centre de Salut Mental. La mostra roman fins al 17 d’octubre al Centre Cívic Can Cuiàs i, del 18 al 21,  hi serà al Centre Cívic l’Alzina.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari