Experts debaten sobre la cultura de l’aigua en un acte a Montcada i Reixac

La conscienciació ciutadana sobre la necessitat de l’estalvi van ser els eixos de la jornada sobre la cultura de l’aigua que va tenir lloc a la Sala de Pous de la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac, el 12 d’abril.

La conscienciació ciutadana sobre la necessitat de l’estalvi i l’aigua com a condicionant de l’expansió territorial van ser els eixos de la jornada sobre la cultura de l’aigua que va tenir lloc a la Sala de Pous de la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac, el 12 d’abril. L’acte l’organitzaven l’Ajuntament i la Fundació ECA Global. A la taula rodona van intervenir responsables de l’Entitat del Medi Ambient, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs i representants polítics de la Diputació de Barcelona.

A nivell global, l’opinió dels tècnics que ahir van participar a la jornada és que els ciutadans són conscients de la necessitat d’estalviar aigua i que cada vegada donen una millor resposta a les campanyes de conscienciació que es posen en marxa. El gerent de l’Entitat del Medi Ambient, Carles Conill, va destacar que la gent que viu a les 32 poblacions de l’Àrea Metropolitana han après a estalviar i consumeixen uns 121 litres d’aigua diaris, quan només per una dutxa ja s’esgoten 80 litres. El coordinador territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua, Josep Maria Aguiló, també comparteix aquesta visió positiva de l’estalvi i el justifica amb dues raons, la pedagogia i els instruments fiscals.

El diputat de l’Àrea de Govern Local de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, va donar una visió una mica menys optimista perquè creu que encara s’ha d’avançar en matèria de conscienciació ciutadana. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), creu que les iniciatives que han posat en marxa les administracions per promoure l’estalvi d’aigua han donat resultats positius i ha posat com a exemple el comportament dels ciutadans de Montcada. El president del Consorci per a la Defensa del riu Besòs, Josep Arráez, va parlar sobre la importància dels espais fluvials per al desenvolupament del territori.

L’acte va servir perquè el president de la Societat Expo Agua 2008, Roque Gistau, –que també va intervenir a la taula rodona– expliqués en què consistirà l’exposició internacional sobre l’aigua que l’any vinent acollirà Saragossa del 14 de juny al 14 de setembre. Gistau també va fer una reflexió sobre la cultura de l’aigua i va destacar que el principal problema mundial és el repartiment de les rendes, que no permet una distribució justa dels recursos. Gistau va destacar que els principis de l’Expo de Saragossa seran la informació, formació i diversió entorn a la cultura de l’aigua.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari