La CAL organitza una marxa per commemorar la Diada

El PPC critica que en el decurs de la marxa es faci la lectura d’un text de Xirinachs

Amb motiu de la commemoració de la Diada avui a les nou del vespre el nucli local de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua) organitza una marxa reivindicativa pels carrers de Montcada. La marxa està inspirada en la que es fa cada any a Osona per commemorar l’oposició de la població al Decret de Nova Planta de Felip Vè.
El recorregut començarà a la plaça Lluís Companys a les 21h i acabarà a la plaça Salvador Espriu de MasRampinyo, passant per carrers tan emblemàtics com el carrer Major, la Rambla dels Països Catalans o l’avinguda de Catalunya. Durant la marxa es llegiran diferents fragments de textos relacionats amb l’esperit reivindicatiu de la Diada, com El Manifest de la Comissió 11 de setembre Montcada, el discurs de Pau Casals a la ONU o l’Acte de sobirania de Lluís Maria Xirinacs. Els encarregats de llegir els textos seran diferents persones de tots els àmbits socials i culturals de Montcada i Reixac. Per acabar l’acte hi haurà rom cremat per a tothom.
L’organització d’aquesta marxa ha aixecat les crítiques del Partit Popular de Catalunya (PPC) a Montcada. La portaveu del grup municipal, Eva García, ha afirmat que “és un escàndol democràtic que es faci un homenatge a un personatge –Xirinachs– que es va qualificat amic d’ETA i va ser condemnat per l’Audiència Nacional per apologia del terrorisme”. Els membres de la CAL no han volgut entrar a valorar les declaracions que ha fet la regidora del PPC.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari