La Casa de la Vila acull aquest dilluns la novena edició

L’horari per fer les extraccions serà de 9 a 14.30h i de 16 a 21h

Marató de donacions de sang del 2012
Arxiu/Silvia Díaz
La jornada de donació de sang es farà a la Casa de la Vila aquest dijous
La Marató de sang es farà el dia 10 a la Casa de la Vila

La sala institucional de la Casa de la Vila es transformarà el pròxim dilluns, 10 de març en una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits (BTS) per acollir la novena edició de la Marató de sang, que tindrà lloc de 9 a 14.30h i de 16 a 21h. Poden ser donants les persones majors de 18 anys que pesin més de 50 quilos i no pateixin cap malaltia. No cal anar en dejú, sinó al contrari, és recomanable haver fet un àpat normal. Abans de fer la donació, el voluntari ha d’omplir un qüestionari mèdic. En el cas de les dones, es poden fer tres extraccions a l’any, mentre que en els homes en són quatre, sempre respectant que entre donació i donació han d’haver passat dos mesos.

 

Els organitzadors han fet una crida entre la població a participar en la campanya per arribar a les 300 extraccions. La vuitena edició va comptar el 2013 amb un total de 239 donacions, una xifra inferior a l’any anterior, quan se’n va arribar a les 261. Durant la jornada, el BST desplega més d’una vintena d’efectius entre metges i infermers, a més de voluntaris de Creu Roja. L’AV de Font Pudenta-Muntanyeta oferirà un any més una xocolatada als assistents (17.30h) i el restaurant McDonald’s, suc de taronja. Diversos representants municipals tenen previst participar en la jornada, que s’inaugurarà a les 10.30h.

El BST ha posat en marxa una aplicació per aprofitar les xarxes socials com a motivadores de la donació entre la ciutadania. A través d’aquesta eina, l’usuari podrà donar a conèixer el seu grup sanguini, afegir-lo al perfil de Facebook i conèixer el grup sanguini dels amics, així com saber a qui pot donar sang i de qui pot rebre’n.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari