L’alumnat del Diltet omple el parc de l’Antiga Cerveseria en la cloenda del curs

Més de 130 joves han participat enguany als diferents programes educatius per facilitar la transició escola-treball

Alumnes del Diltet, a l'escenari del parc de la Cerveseria després d'haver recollit el diploma
Sílvia Alquézar

“Sou el motor del Diltet, que és un èxit gràcies a la vostra dedicació i il·lusió per fer realitat els vostres somnis”. Amb aquestes paraules, la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), es va adreçar als més de 130 joves que omplien aquest dilluns al migdia el parc de l’Antiga Cerveseria amb motiu de la cloenda del Dispositiu Local de Transició Escola-Treball. Aquesta iniciativa municipal, que es va posar en marxa el 2006, té per objectiu acompanyar l’alumnat per facilitar el manteniment o retorn al sistema educatiu i la seva incorporació al món laboral. El Diltet també compta la participació de diverses regidories com Educació, Desenvolupament Econòmic Local, Infància i Joventut, Serveis Socials (PASSA) i Polítiques d’Inclusió i Igualtat, a més dels centres educatius de secundària, el teixit comercial i empresarial, els serveis educatius de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Sou el motor del Diltet, que és un èxit gràcies a la vostra dedicació i il·lusió per fer realitat els vostres somnis

Jessica Segovia, regidora d’Educació

Lliurament de diplomes

La festa va incloure el lliurament de diplomes dels diversos programes que es realitzen com les estades formatives d’alumnat de quart d’ESO dels instituts La Ribera, La Ferreria, Montserrat Miró, l’IE El Viver i l’IE Mas Rampinyo; tallers relacionats amb la incorporació al món del trebal;, tallers d’oficis (diversificació de 3r d’ESO), que han fet cursos de premonitors esportius, cuina, manipulació d’aliments i introducció al manteniment industrial; les càpsules formatives del Renova’t, que enguany han fet fusteria i pintura mural; programes de formació i inserció (PFI) d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, auxiliar de manteniment i muntatge d’equips informàtics; càpsula formativa d’introducció a la imatge personal; Montcada Inclou, amb una formació d’auxiliar de comerç, un projecte de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic Local; la borsa de treball de Montcada Avança; l’Eskolta’m; la Mostra d’Ensenyament; el servei d’orientació educativa de l’Espai Jove Can Tauler; el servei PASSA i els programes de primera acollida i reagrupament familiar.

Com a novetat, enguany s’ha iniciat el projecte Centres de Noves Oportunitats amb la Fundació Intermèdia i la Fundació Main per promoure la formació, orientació i inserció laboral dels joves en risc d’exclusió socials que es troben desvinculats d’accions formatives i entorns laborals. A la cloenda, també hi ha hagut una exposició amb plafons informatius i fotografies dels programes Diltet d’aquest curs i un aperitiu a càrrec de membres del taller de cuina.

Teniu el futur a les vostres mans, la vida no és fàcil, per això, és tan important la formació i la perseverança

Jaume Teixidó, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació

“Teniu el futur a les vostres mans, la vida no és fàcil, per això, és tan important la formació i la perseverança”, va destacar el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC). En el torn de parlaments, també va intervenir l’inspector de Serveis Territorials a Montcada, David Parrón, qui va posar en l’accent en la inclusió de tot l’alumnat en el sistema educatiu: “La nostra obligació és que vosaltres tingueu oportunitats, perquè el sistema no pot pretendre que tothom sigui igual”.

La nostra obligació és que vosaltres tingueu oportunitats, perquè el sistema no pot pretendre que tothom sigui igual

David Parrón, inspector

Deixa un comentari