Viatge a Tatinutropo, una altra visió de la immigració

L’exposició es pot visitar al Kursaal fins al 4 d’abril

Tatinutropo significa “oportunitat” llegit a l’inrevès. Amb aquest joc de paraules, l’exposició del Consell Comarcal del Vallès Occidental que acull el Kursaal fins al 4 d’abril “Viatge a Tatinutropo” vol mostrar el fenòmen de la immigració vist amb els ulls del nouvingut. Marxar lluny de casa a la recerca de noves oportunitats és un pas dur per a qui l’inicia que comença el seu viatge amb unes expectatives que no sempre es compleixen i que, quan arriba al seu destí, ha d’adaptar-se a viure enyorat de la família, sovint parlant un idioma diferent, veient un nou paisatge i assimilant nous costums… “Crec que aquesta exposició ens permet posar-nos en la pell de la gent que ve de fora i també dóna una visió de la immigració que trenca amb els prejudicis, els estereotips i les generalitzacions”, va explicar el regidor d’Integració Social, Carles Guijarro (PSC), durant la inauguració de la mateixa (dijous, 4 de març, a les 19h).

La responsable de Nova Ciutadania del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Isabel Garcia, per la seva banda, va destacar que la mostra es pot visitar amb autoguia, sent apta per a invidents, i que els dies 16 i 23 de març, a les 18h, es faran visites guiades. “També –va dir- hem facilitat un dossier als centres de secundària perquè, encara que no vinguin a veure l’exposició, puguin treballar els seus continguts”.

La mostra transporta els visitants a una ciutat acabada d’inventar, Tatinutropo -on els barris i carrers tenen el nom dels municipis de la comarca escrits a l’inrevès-, i explica les etapes del procés migratori, els prejudicis i estereotips més comuns vinculats als immigrants, les similituds i diferències entre els nouvinguts i la població autòctona, les diferents maners de viure el procés migratori i les dificultats existents en el procés d’integració dels immigrants.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari