La Unió reivindica el seu paper en la promoció de la cultura popular

L’entitat ha celebrat els actes centrals del seu centenari, amb una exposició, un sopar de gala i un espectacle

Una escena de la comèdia familiar que Tea345 va preparar amb motiu del centenari
Fidel Casajuana
La Unió també va fer una exposició el 2021 amb motiu del centenari, part de la qual s'ha aprofitat per al llibre
La regidora de Cultura i Patrimoni, M.Rosa Borràs, i el comissari de l'exposició, Fidel Casajuana, durant la inauguració de la mostra
Sopar de gala a la pista coberta de l'escola Elvira Cuyàs
Representació de l'obra 'Mas Rampinyo, un sopar de Festa Major', del grup Tea345
Algunes de les persones que van rebre reconeixement pel seu pas per la junta

Amb el títol ‘Cent anys fent unió’, La Unió de Mas Rampinyo acull una exposició de fotografies i objectes que recorre l’evolució de l’entitat i les seves diferents seccions des dels inicis fins a l’actualitat, repassant el seu paper com a promotora de la cultura i la tradició catalanes i, alhora, la seva capacitat de crear comunitat i fer poble. La inauguració feta divendres passat, va comptar amb l'assistència de la regidora de Cultura i Patrimoni, M.Rosa Borràs (ERC) i un representant de la Federació d'Ateneus de Catalunya, Carlos Pablos. El comissari de la mostra i membre actiu de l'entitat, Fidel Casajuana, va remarcar que "La Unió l'han fet els milers de persones que n'han format part des de la seva fundació fins a l'actualitat" i va recordar que, en temps de la dictadura de Franco, "l'entitat va apostar per seguir promovent la cultura popular, davant de la deixadesa de les institucions". Casajuana també va agrair la col·laboració de l'Ajuntament en la celebració del centenari. Borràs, filla de Mas Rampinyo, va mostrar la seva admiració per una entitat emblemàtica del barri, de la qual van formar part molts dels seus avantpassats: "És un orgull pertànyer a la gran família de La Unió i comprovar que, cent anys després, continua viva".

La inauguració de la mostra va ser el preludi d’un sopar de gala fet a la pista coberta de l’escola Elvira Cuyàs, a la qual van assistir 180 persones i va ser presentada pel xouman Pep Callau. Després de l'àpat, presidit per un gran pastís del centenari, es va fer un acte de reconeixement als socis d'honor i als expresidents. L’endemà, el grup Tea345 va estrenar el seu nou espectacle ‘Mas Rampinyo, un dinar de festa major’, una obra pensada per a l'ocasió que adapta un text de Jordi Casanovas titulat 'Vilafranca, un dinar de festa major' a la realitat social de Mas Rampinyo, amb noms de persones, barris i carrers que el públic podia identificar. Les entrades per a les dues sessions es van exhaurir.

Per al president de La Unió, Francisco Javier Aguado, "ha estat un cap de setmana molt especial, ple d'emocions i records, que ha reforçat el sentiment de pertinença a l'entitat que tenim totes les persones que en formem part". Aguado també ha felicitat la Comissió del centenari per la bona feina i ha animat els veíns a participar en els actes del programa commemoratiu previstos els dos propers mesos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari