El francès Fabien Libiszewski guanya l’Open d’Escacs Vila de Montcada

L’alcalde va avançar ahir que el pròxim torneig es disputarà al futur auditori

La XV edició de l’Open Internacional d’Escacs Vila de Montcada –organitzat per la UE Montcada–ha estat la més igualada de les disputades fins ara. En acabar la novena i última ronda es va produir un quíntuple empat a 7 punts a la primera posició. Per sorteig es va decidir el sistema de desempat –va sortir el bershoc brasiler–, que va donar com a guanyador el mestre internacional francès Fabien Libiszewski, que es va adjudicar el primer premi, valorat en 2.500 euros. En segon lloc va quedar l’alemany Stefan Bromberger i en tercera posició Alexei Barsov, d’Uzbequistan (tots tres a la imatge). Pel que fa al Grup B, el guanyador va ser el búlgar Atanas Stanoev.

Aquesta edició de l’Open ha estat la millor de totes les disputades fins ara pel que fa al nivell dels participants, amb més d’una desena de grans mestres i una vintena de mestres internacionals. La lluita per la primera posició va ser molt aferrissada i, fins i tot, es va haver de decidir per sorteig. El guanyador de l’Open, Fabian Libiszewski, s’ha mostrat molt content pel triomf perquè ell no sortia com a favorit. El director del torneig, Reyes Cantero, ha fet una valoració positiva perquè “el nivell ha estat molt alt i la participació s’ha mantingut com en edicions anteriors”. Cantero ha destacat que han competit jugadors de 18 països diferents i que la lluita per la primera posició ha estat “molt intensa”.

En el torn de parlaments, l’alcalde de Montcada i Reixac César Arrizabalaga (PSC) –qui encapçalava la delegació de regidors que va assistir al lliurament de premis–, va demanar disculpes perquè l’any passat va dir que l’Open ja es disputaria al nou auditori que s’està construint al costat de Montcada Aqua, a Pla d’en Coll. Arrizabalaga ha avançat que la pròxima edició “millorarà les condicions de joc perquè al nou equipament hi haurà aire condicionat”. Arrizabalaga també ha indicat que a Montcada hi haurà un hotel, situat al Centre comercial El Punt (Mas Rampinyo), on poder allotjar els jugadors estrangers.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana d’Escacs, Antoni Aiza, va aprofitar l’esdeveniment per felicitar públicament el primer equip del la UE Montcada pel títol de Campió de Catalunya per equips a la Divisió d’Honor per segon any consecutiu. Aiza també va lloar el club montcadenc per l’organització d’un dels tornejos més importants d’escacs d’estiu de Catalunya.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari