Missatge per als regidors de Montcada i Reixac

Petició de suport als càrrecs electes perquè la llista d’Escons en Blanc pugui presentar-se a les eleccions europees

Xavi Calvo, en una imatge d'arxiu corresponent a la campanya per a les municipals del 2015
Arxiu/laveu.cat

Participo del partit Escons en Blanc que podria presentar-se a les eleccions europees amb el suport de 50 càrrecs electes. Espero la vostra crida de suport per exercir el meu dret a escollir els meus representants o no escollir-ne cap.

Voleu que es participi més enllà de la vostra opció? Em sorprèn enormement que vulguem fer una democràcia sense demòcrates i em crea tristesa i desafecció.

Formalment, pertanyo a Montcada i Reixac, m’agrada la seva història i confio en la seva gent. Desconec per què no estem agermanats amb les Montcades de l’estat espanyol i per què ens aliem amb els que volen desnaturalitzar la nostra essència.

La formalitat per preguntar a les administracions es diu SAIP, és a dir, Sol·licitud d’Accés a la Informació Pública, on aquí sí que és obligatòria la contesta. Les preguntes del públic al ple són regularment contestades, però no publicades com sí es fa en altres poblacions, on hi ha més detall en diversos aspectes de la transparència i es publiquen coses més variades, com els regals a alcaldia per exemple.

Formalment, em pregunto quina és l’agenda dels alts càrrecs (no és publicada), sobretot, la del nou coordinador, l’horari del qual ha despertat tanta polseguera. I la seva declaració de béns? Algú veu la declaració de béns dels regidors que surten? Jo no.

També em pregunto: El problema de les barraques del Pla de Besòs se solucionarà amb les excavadores si hi ha famílies vivint? Per què l’Ajuntament no pot apujar els sous dels treballadors? Està en fallida?

Les societats amb afiliacions sindicals més grans tenen millor repartiment de la riquesa i menys sinistralitat laboral. Per què el local dels diferents sindicats de la rambla dels Països Catalans roman tancat la major part del temps (o tot).

Gràcies per la feina feta, més enllà de la democràcia formal, però també amb ella.

Etiquetes:

Deixa un comentari